Πέθανε o Μο Όστιν, εμβληματικό μέλος πολλών δισκογραφικών, όπως της Warner Bros και Reprise Records

Ο Mo Ostin, επικεφαλής της Warner Bros. και Reprise Records για τρεις δεκαετίες από τη δεκαετία του '60 έως τη δεκαετία του '90, πέθανε, όπως αναφέρει το Variety . Πέθανε από φυσικά αίτια σε ηλικία 95 ετών.

Ο Ostin διοικούσε την Warner/Reprise Records για τρεις δεκαετίες. Αρχικά προσλήφθηκε το 1960 από τον ιδρυτή της Reprise, Fran Sinatra. Καθιερώθηκε ως δύναμη του κλάδου μετά την εξαγορά της ετικέτας από της Warner Bros., υπογράφοντας με τους Kinks και τον Jimi Hendrix στη δεκαετία του '60 και σχηματίζοντας τον διανομέα WEA. Στο αποκορύφωμά του ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων δισκογραφικών του κλάδου — το Fleetwood Mac's Rumors πούλησε περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα και πέρασε 31 εβδομάδες στο Νο. 1. Διορίστηκε πρόεδρος/CEO το 1972, μια θέση που κράτησε μέχρι το 1994. Κατά τη διάρκεια της θητείας του η εταιρεία κυκλοφόρησε δίσκους από τους Neil Young, Joni Mitchell, Grateful DeadPaul Simon, Van Morrison, Randy Newman και πολλούς άλλους.

Το 1995 εντάχθηκε στην Dreamworks, την εταιρεία ψυχαγωγίας που ιδρύθηκε από το στέλεχος της εταιρείας David Geffen, τον παραγωγό ταινιών Jeffrey Katzenberg και τον Steven SpielbergΕπέστρεψε στη Warner Bros ως σύμβουλος το 2006.

Ο Ostin εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 2003.

Video Url