Athens Pride 2022: Εικόνες από την παρέλαση Υπερηφάνειας

Athens Pride 2022: Εικόνες © Ευτέρπη Μουζακίτη

Στιγμιότυπα από την παρέλαση του Athens Pride 2022 Υπερηφάνειας στο κέντρο της Αθήνας.

Γκλίτερ στα μάτια και τα μάγουλα, σε οποιοδήποτε χρώμα μπορείς να φανταστείς. Φτερά στην πλάτη και εκκεντρικά χρώματα φορεματα. Χαμόγελα στα πρόσωπα, αγκαλιές και η σημαία του pride να κυματίζει. Και τα χρώματα του pride να βρίσκονται σε κάθε τσάντα, σε κάθε φούστα, σε κάθε μάγουλο. Kυριολεκτικά τα χρώματα του pride έχουν πλημμυρίσει από νωρίς το απόγευμα κάθε γωνιά στο κέντρο της Αθηνας.

Η ενέργεια σε κάθε παρέλαση Υπερηφάνειας είναι μοναδική.

Το Athens Pride τιμάει για ακόμα μια χρονιά την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα με σύνθημα την «άνευ όρων» διαφορετικότητα και στέλνει μηνύματα ισότητας, αποδοχής και ελευθερίας της έκφρασης. Δεν είναι απλά μια μεγάλη πολύχρωμη γιορτή της Αθήνας. Είναι μέσο διεκδίκησης βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η μεγάλη παρέλαση Υπερηφάνειας που ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα από τη Βουλή, είχε συγκεντρώσει χιλιάδες κόσμου, με τη μουσική από τα άρματα και τις ομάδες κρουστών να δίνουν τον Ρυθμό και τους συγκεντρωμένους να απολαμβάνουν την παρέλαση μιας και είναι η πρώτη που γίνεται χωρίς περιορισμούς.

Το Athens Pride επεστρεψε και είναι πιο δυναμικό από ποτέ, για τον αδιάκοπο αγώνα της προάσπισης των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Στη συνέχεια ακολούθησε συναυλία στην πλατεία Συντάγματος με την Έλενα Παπαρίζου, τους Ονιράμα και άλλους καλλιτέχνες, σε παρουσίαση του Γιώργου Καπουτζίδη.

 

 

 

Φωτογραφίες © Ευτέρπη Μουζακίτη, athensvoice.gr