Πέθανε σε ατύχημα ο μουσικός της φανκ Bernard Wright

Ο μουσικός της φανκ και της τζαζ, Μπέρναρντ Ράιτ, του οποίου η μουσική έχει επιλεγεί σαν σάμπλινγκ από τους Snoop Dogg, Dr. Dre και άλλους, πέθανε σε ηλικία 58 ετών σε ατύχημα με το αυτοκίνητο..

 

Ο Μπέρναρντ Ράιτ, ο θρυλικός μουσικός της φανκ, της σόουλ και της τζαζ με το κλασικό άλμπουμ του 1981 «Ναρντ».

 Κλασικά κομμάτια από τον κατάλογο του Wrightχρησιμοποιήθηκαν  στη μουσική ραπ της δεκαετίας του '90, όπως το "Gz and Hustlas" από το ντεμπούτο του Snoop Dogg, Doggystyle το 1993 και το remix του LL Cool J του 1996 "Loungin" με τη συμμετοχή των Total.

 

Γεννημένος στη Τζαμάικα του Κουίνς στις 16 Νοεμβρίου 1963, ο Ράιτ ήταν παιδί θαύμα Στα 17 του, ο Ράιτ ξεκίνησε μια σόλο καριέρα και υπέγραψε στην GRP Records, κυκλοφορώντας το ντεμπούτο του άλμπουμ «Nard το 1981. Το άλμπουμ αναγνωρίστηκε για τις επιτυχίες του «Haboglabotribin» και «Just Chillin» Out». Ο Ράιτ συνέχισε το σερί του με άλμπουμ με προσανατολισμό R&B Funky Beat και Mr. Wright προτού ενταχθεί στο φανκ συγκρότημα Jamaica Boys με έδρα το Κουίνς στα τέλη της δεκαετίας του '80.

 

Καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, τραγούδια από το «Nard» χρησιμοποιήθηκαν από τους 2Pac, Ice Cube και Skee-Lo. Ο Wright κυκλοφόρησε για τελευταία φορά δύο ακόμη άλμπουμ R&B Fresh Hymns και Fresh Hymns II στη δεκαετία του '90, μετακομίζοντας τελικά στο Τέξας και έγινε μουσικός jazz και R&B για τους Miles Davis, Marcus Miller και Cameo.

Video Url
Video Url
Video Url
Video Url
Video Url
Video Url
Video Url