Πολλά αστέρια της μουσικής στο παλάτι της Αγγλίας για την πλατινένια επέτειο της Βασίλισσας

Η Diana Ross, οι Queen και ο Adam Lambert, οι Duran Duran και ο Sir Rod Stewart θα εμφανιστούν σε μια γεμάτη αστέρια συναυλία για να γιορτάσουν το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας.

 

Μπροστά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα εμφανιστούν επίσης η Alicia Keys, ο Hans Zimmer, η Mabel και ο τραγουδιστής της Eurovision, Sam Ryder.

 

Το Platinum Party στο Palace θα παρακολουθήσουν 22.000 άτομα ζωντανά και θα μεταδοθεί από το BBC One στις 4 Ιουνίου.

 

Ο κιθαρίστας των Queen Brian May θα επιστρέψει, 20 χρόνια μετά τη διάσημη εμφάνιση του στην ταράτσα του παλατιού για το Χρυσό Ιωβηλαίο.

 

Το θρυλικό ποπ συγκρότημα και ο frontman τους Lambert θα ανοίξουν τη συναυλία για να σηματοδοτήσουν τα 70 χρόνια της Βασίλισσας  στον θρόνο.

 

Ο Μέι άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να εμφανιστεί σε μια απροσδόκητη τοποθεσία αυτή τη φορά, λέγοντας σε μια δήλωση: "Υπήρξε μια στιγμή που αναρωτήθηκα, μετά τη στέγη των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ πού μπορείτε να πάτε; Λοιπόν... θα δείτε!"

 

Το σόου θα κλείσει από την  τραγουδίστρια της σόουλ Νταϊάνα Ρος, η οποία είπε ότι «είναι απολύτως χαρούμενη που έλαβε μια πρόσκληση να εμφανιστεί σε μια τόσο σημαντική και ιστορική περίσταση».

 

Άλλοι μουσικοί  είναι οι Craig David, Ella Eyre, Elbow, Jax Jones, Celeste, Andrea Bocelli, Sigala και Nile Rogers.

 

Θα λάβει μέρος και ο Sir Elton John, αν και η ερμηνεία του θα είναι προηχογραφημένη γιατί αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ευρωπαϊκή περιοδεία.

 

Εκτός από τις μουσικές παραστάσεις, θα υπάρξουν εμφανίσεις από αστέρες του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του αθλητισμού όπως οι Sir David Attenborough, Emma Raducanu, David Beckham, Stephen Fry και Dame Julie Andrews. Κάποιοι θα είναι εκεί αυτοπροσώπως, ενώ άλλοι θα εμφανίζονται στην οθόνη.

Video Url

Το BBC είπε ότι η βραδιά «θα περιστραφεί γύρω από παγκόσμια θέματα που έχουν γεννηθεί ή εξελιχθεί κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Αυτής Μεγαλειότητας». Αυτά τα θέματα περιλαμβάνουν τη μόδα, τον αθλητισμό, το περιβάλλον και την ποπ μουσική και μιούζικαλ από τα τελευταία 70 χρόνια.

 

Οι συνθέτες Andrew Lloyd Webber και Lin-Manuel Miranda θα βοηθήσουν στον εορτασμό των μιούζικαλ, όπως και τα καστ των The Phantom of the Opera, Hamilton, Six, The Lion King and Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.