Ο Γιώργος Νταλάρας με τον Βασίλη Τσιτσάνη

Ο Γιώργος Νταλάρας είναι από μικρός, όσο λίγοι  φανατικός φίλος του λαϊκού μας τραγουδιού και μεγάλος γνώστης της ιστορίας του, σ' αυτό προφανώς θα οφείλεται και η πρόσφατη αντίδραση του με αναφορά σε διάφορα κοινωνικά μας θέματα, την σημερινή δημοσιογραφία και την επίδραση της τηλεόρασης στην καθημερινή μας ζωή. 

Δεν είπε κανένα μυστικό ο Νταλάρας, απλά δεν μας έχει συνηθίσει να παίρνει θέσεις για ανάλογα θέματα λέγοντας αλήθειες που όλοι ξέρουν, αλλά δεν τις λένε ή τις γράφουν.

Βέβαια αυτό δεν είναι ένα Ελληνικό μόνο φαινόμενο, είναι παγκόσμιο κι έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, ενώ βέβαια δεν υπάρχει επιστροφή, τέλος η ζωή πάει μπροστά όπως είπε και η Κυρία πρόεδρος της δημοκρατίας για να δικαιολογήσει κάποιο νομοσχέδιο που είναι σε διαβούλευση.

Το προχωράει μπροστά έχει πολλές ερμηνείες βέβαια, προχωράς μπροστά ενώ κινείσαι προς ένα βόθρο, ή ένα γκρεμό, ο καθένας δίνει τις ερμηνείες που θέλει. 

Εγώ θυμάμαι τον Νταλάρα που τον φωνάξαμε με τον Πετρίδη πριν ακριβώς από 20 χρόνια και έκανε 2 ώρες πρόγραμμα στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πόλις τον οποίο είχαμε αναλάβει με τον Γιάννη για 4 μήνες, παίζαμε μόνο Ελληνικά τραγούδια, αλλάξαμε τότε την ταυτότητα του Ελληνικού ραδιοφώνου γιατί κανείς δεν έπαιζε λαϊκά τραγούδια όπως εμείς και μέσα σε 4 μήνες τον πήγαμε από το 1% στο 5% σχεδόν  μόνο με το δικό μας Playlist, μέρα νύχτα τότε έκανα λίστες.

Μετά ο σταθμός άλλαξε χέρια, λόγω της επιτυχίας του και άλλαξε και προσανατολισμό οπότε εμείς αποχωρήσαμε.

Ακολούθησαν αρκετοί νέοι ραδιοφωνικοί σταθμοί στο ίδιο ύφος, ο Νταλάρας λοιπόν είναι τρελός με το λαϊκό μας τραγούδι και γνώστης, κάτι που συμβαίνει με ελάχιστους, γιατί βασικά μόνο ένα ψώνιο μπορεί να ψάξει και να ακούει και τα παλιά τραγούδια που υπήρχαν πριν γεννηθεί, ενώ παράλληλα να ξέρει να αξιολογεί σωστά και τα νέα.

 

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url