Συγκινητικό, η Γιοβάνα στο Μουσικό Κουτί

Ένα συλλεκτικό Μουσικό Κουτί έρχεται την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 22:00 στην ΕΡΤ1 με καλεσμένη τη θρυλική ερμηνεύτρια Γιοβάννα που σφράγισε με τη φωνή της το τραγούδι ΑΝ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ! Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται επίσης τον ερμηνευτή και συνθέτη Στάθη Δράκο και την τραγουδοποιό της νέας γενιάς Μαρίνα Σπανού!

Σε μια σπάνια αλλά εκλεκτή εμφάνιση η Γιοβάννα ερμηνεύει τη ΜΥΡΤΙΑ από την συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Νίκο Γκάτσο, τη ΒΑΡΚΑ από την συνάντησή της με τον Σπήλιο Μεντή και άλλα σπουδαία τραγούδια!

Ένα μοναδικό και συγκινητικό στιγμιότυπο της εκπομπής είναι όταν η φωνή της ενώνετε με τη φωνή του Νίκου Πορτοκάλογλου στο τραγούδι ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ!

Η Γιοβάννα ξεκίνησε το ταξίδι της στη μουσική στα τέλη της δεκαετίας του ‘50, αρχές του ’60 και έκανε μια σύντομη αλλά ένδοξη καριέρα τραγουδώντας Μίκη Θεοδωράκη, Μίμη Πλέσσα, Σταύρο Ξαρχάκο και άλλους σπουδαίους συνθέτες και αργότερα εγκατέλειψε το τραγούδι για να ασχοληθεί με την ποίηση και την πεζογραφία. Κάποια από τα έργα της μάλιστα έγιναν σενάρια για πολύ γνωστές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Video Url

 

Video Url