Ο Γιώργος Παπαστεφάνου και ο Σταύρος Κουγιουμτζής

Και τα τέσσερα τραγούδια είχαν πρωτοηχογραφηθει σε δίσκους με άλλες φωνές. Και τα τέσσερα όταν τα τραγούδησε ο Γιώργος Νταλάρας τα σφράγισε με τη δική του φωνή και τα έκανε δικά του. Ας τα πάρουμε ένα-ένα. «Αν δεις στον ύπνο σου ερημιά».

Video Url

 

 

Video Url

 

Από τα πρώτα τραγούδια τού Σταύρου Κουγιουμτζη, βγήκε στην αγορά στις αρχές τής δεκαετίας τού ‘60, σε διπλή εκτέλεση. Με τον λαϊκό τραγουδιστή Μανώλη Καναρίδη στην Fidelity και με την προστατευόμενη τού Γιώργου Οικονομίδη, πολύ καλή αλλά άτυχη Μάριον Σίβα στην Columbia. «Μη μού θυμώνεις μάτια μου».

Video Url

 

Video Url

 

Από τις πρώτες επιτυχίες τού Γιάννη Πουλόπουλου στην ΛΥΡΑ. Και δύο ακόμη, «Νάτανε το 21» και «Πού 'ναι τα χρόνια». Όλοι οι άξιοι συνθέτες εκείνη την εποχή ονειρεύονταν να πει τραγούδια τους ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Το ίδιο και ο Σταύρος Κουγιουμτζής. Και πράγματι, ο Γρηγόρης τραγούδησε και το 21 και το «Πού 'ναι τα χρόνια».

Τότε όμως ξεκινούσε και ο νεαρός Γιώργος Νταράλας, γιος τού Λουκά που είχε γράψει «Θα ανέβω και θα τραγουδήσω στο πιο ψηλότερο βουνό». Αυτό ήταν! Ένα καινούριο μεγάλο αστέρι είχε γεννηθεί. Με όνομα δανεισμένο από τον Ιταλό τραγουδιστή Tony Dallara, ο Γιώργος είχε έρθει για να μείνει. Με τη δική του φωνή αγαπήθηκαν και τα δύο τραγούδια που είχε ηχογραφήσει και ο Μπιθικώτσης. Και ακριβώς τώρα εδώ, ο Γιώργος θα μάς θυμίσει το ένα από δυο. Οι στίχοι, τού αξέχαστου και διακριτικού Άκου Δασκαλόπουλου.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Το βίντεο είναι από την εκπομπή τής ΕΡΤ «Στην υγειά μας» που είχαν αφιερώσει στον Σταύρο Κουγιουμτζή η Βίκυ Λάσκαρη και ο Σπύρος Παπαδόπουλος στις 18 Δεκεμβρίου τού 2004. Περίπου τέσσερις μήνες αργότερα, στις 12 Μαρτίου τού 2005, ο Σταύρος Κουγιουμτζής έφυγε απ’ τη ζωή.

Video Url

 

Γιώργος Παπαστεφάνου