Το αυτή η νύχτα μένει για τον Γιώργο Παπαστεφάνου

Είναι ένα τραγούδι που ήρθε για να μείνει. Όπως και το βιβλίο τού Θάνου Αλεξανδρή, που πρώτα έγινε ταινία από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, θεατρική παράσταση κατόπιν από την Κίρκη Καραλή και τέλος σήριαλ στην τηλεόραση τού Alpha.

Για την ωραία ταινία τού Παναγιωτόπουλου τού έτους 2000 έγραψε ο Σταμάτης Κραουνάκης αυτό το εξαιρετικό τραγούδι και το εμπιστεύθηκε στην Δήμητρα Παπίου. Για τους τίτλους τού σήριαλ τού 2022, το «Αυτή η νύχτα μένει», το τραγούδησε ξανά η Γιώτα Νέγκα με τού Νίκου Κατσίκη ενορχήστρωση.

Είναι ένα τραγούδι, που όπως κι εσείς, πολύ έχω αγαπήσει και που θα ’θελα να το ακούσουμε για ακόμη μια φορά, από την πρώτη του ερμηνεύτρια, την Δήμητρα Παπίου. Το βίντεο είναι από την παράσταση «Νέα γυναίκα μόνη τραγουδά», που είχε ετοιμάσει ο Σταμάτης Κραουνάκης για την Δήμητρα Παπίου το 2001 στο House of Arts.

Ένα λαϊκό ρεσιτάλ όπως το είχε ονομάσει ο Σταμάτης, που τον επόμενο χρόνο παρουσιάστηκε και στην Αθηναΐδα στον Βοτανικό. Εκεί έγινε με την φροντίδα τής Δάφνης Τζαφέρη και η μαγνητοσκόπηση για την ΕΡΤ που βλέπουμε εδώ.

Video Url

 

Γιώργος Παπαστεφάνου