'Υπάρχει' σήμερα ενδιαφέρον για τα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη;

Τα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη που έχουν γίνει επιτυχίες ήχογραφήθηκαν τουλάχιστον πριν από 35 χρόνια σχεδόν στο σύνολο τους, από τότε, όσο ζούσε έκανε μερικές ηχογραφήσεις, όμως πιο πολύ σαν συμμετοχές σε δίσκους φίλων.

Σήμερα δύσκολα θα διαβάσει κανείς κάτι γι' αυτόν, ίσως μόνο με αφορμή κάποια επέτειο, επίσης δεν θα ακούσεις να γίνονται αναφορές για το όνομα του στην τηλεόραση, ή στα μέσα που ελέγχονται από μεγάλους ομίλους.

Η ζωή του, πέρα από την σχέση του με την Μαρινέλλα και την διένεξη με τον Μάτσα, δεν απασχολούσε ιδιαίτερα τα μέσα ενημέρωσης.

Αν ρωτήσεις αυτούς που γράφουν για την μουσική επικαιρότητα είτε αφορά το λαϊκό ή το λεγόμενο έντεχνο, δύσκολα θα ακούσεις θετικά λόγια, ποτέ δεν ήταν ο αγαπημένος τους.

Για το ραδιόφωνο δεν συζητάμε είναι κάτι σαν απαγορευμένος, ακούγεται μόνο σε περιθωριακούς ερασιτεχνικούς ή τοπικούς σταθμούς εκτός Αθηνών ή στην μακρινή περιφέρεια στις λεγόμενες λαϊκές συνοικίες.

Θυμάμαι όταν πριν από χρόνια μίλαγα με μία υπεύθυνο του κρατικού ραδιοφώνου, ότι έβγαζε σπυριά όμως όταν άκουγε ακόμα και το όνομα του.

Έπαιζε ο εξαιρετικός λάτρης του λαϊκού τραγουδιού Πάνος Γεραμάνης, Καζαντζίδη στην ΕΡΤ, ο Πάνος όμως που ήταν νεότερος δεν είχε πρόσβαση στα ραδιόφωνα της εποχής  προφανώς την περίοδο που ο Καζαντζίδης ήταν Νο 1 και έπαιζε πιο άγνωστα τραγούδια, ίσως ήθελε να δείξει ότι ήξερε κάτι περισσότερο.

Είναι ξεχασμένος σήμερα ο Καζαντζίδης; νομίζω όχι, όπου υπάρχει το όνομα του ή ακούγονται τραγούδια του η απήχηση που έχει είναι μεγάλη.

 

Video Url