Μουσικό κουτί, Νίκος Ζούδιαρης, Χρήστος Θηβαίος

Καλεσμένοι: Νίκος Ζούδιαρης, Χρήστος Θηβαίος. Guest: Μυρτώ Καμβυσίδη
Eπεισόδιο 22

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον σπουδαίο δημιουργό Νίκο Ζούδιαρη και τον εξαιρετικό ερμηνευτή Χρήστο Θηβαίο. Στην παρέα έρχεται και η ταλαντούχα ερμηνεύτρια της νέας γενιάς Μυρτώ Καμβυσίδη.

Ένα ταξίδι στην «ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» που ξεκινά από τη «ΖΗΝΩΝΟΣ» και φτάνει μέχρι τον «ΒΟΣΠΟΡΟ». Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση διαφορετικών γενιών και τάσεων στο ελληνικό τραγούδι!

Ο καταξιωμένος συνθέτης και στιχουργός Νίκος Ζούδιαρης που έχει αφήσει πολύ ισχυρό στίγμα με τα τραγούδια του, από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90 μέχρι σήμερα ξεκίνησε την δισκογραφική του παρουσία με τον δίσκο «Στην αγορά του κόσμου» με τραγούδια δικά του και ερμηνεία του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Ο αγαπημένος δημιουργός μιλάει για την ιστορία που κρύβεται πίσω από το τραγούδι του ΖΗΝΩΝΟΣ «Κατάγομαι από τη μεριά της μητέρας μου από το Αυγείο του Ν.Ηλείας και τα καλοκαίρια για μένα σήμαιναν χωριό… Έτσι, έζησα σιγά-τη δεκαετία του ’60 το φαινόμενο της αστυφιλίας, το όνειρο δηλαδή που είχαν τα παιδιά της επαρχίας να αφήσουν τα χωράφια και τη γη τους και να έρθουν στην Αθήνα για να σπουδάσουν και να γίνουν υπάλληλοι. Για τους Αθηναίους όμως αυτό δεν ήταν όνειρο… Αυτές τις εικόνες τις κουβαλούσα πάντα και κάποια στιγμή που έβρεξε η δική μου άνοιξη μέσα μου έγραψα τη ΖΗΝΩΝΟΣ».

Video Url