Διονύσης Σαββόπουλος, χωρίς αντικαταστάτη

Κάθε φορά που ανεβάζουμε στο site μας κάτι για τον Διονύση θα βρεθούν μερικοί που θα σπεύσουν να εκδηλώσουν την διαφωνία τους για την πορεία του μετά το 1980, την συμπεριφορά του σε διάφορες περιπτώσεις και γενικά θα εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους για αόριστα κυρίως πράγματα.

Η ουσία είναι ότι ο Διονύσης, πέρα από τον χαρακτήρα του που όπως όλοι μας είναι προσωπικός και τον έκανε αυτό που έγινε, δηλαδή ένας από τους κορυφαίους Έλληνες που έχουν περάσει από αυτήν την χώρα μετά τον πόλεμο, συνεχίζει να έχει μεγάλη απήχηση στο μεγαλύτερο κομμάτι του Ελληνικού λαού.

Ο Διονύσης συνεχίζει να είναι στην κορυφή, ότι και αν κάνει βρίσκει θετική απήχηση, από την πλειοψηφία. Αυτό ίσως δεν μπορούν να του συγχωρέσουν οι λίγοι που τον αντιπαθούν για τους δικούς τους λόγους, ότι τόσα χρόνια πέρασαν και δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να διεκδικήσει την θέση του.

Για μένα είναι στο επίπεδο των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη. Μπορεί να μην έχει τόσο πλούσιο έργο όπως οι άλλοι δύο, όμως αυτός ερμήνευε και έγραφε ο ίδιος όλους σχεδόν τους στίχους των τραγουδιών του, όπως βέβαια και την μουσική.

Κώστας Ζουγρής