84 ετών η Iva Zanicchi - UN FIUME AMARO

78 ετών η Iva Zanicchi - UN FIUME AMARO

Η Iva Zanicchi γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1940, είναι Ιταλίδα ποπ τραγουδίστρια και πολιτικός. Έχει φωνή mezzo-soprano και ονομάζεται από τον Τύπο ως Eagle of Ligonchio 

Η Iva Zanicchi γεννήθηκε στο Ligonchio , στην επαρχία Reggio Emilia από τους Zefiro (1909–2004) και Elsa Raffaelli (1914–2010). Η καριέρα της ξεκίνησε το 1962 στο Μουσικό Φεστιβάλ Castrocaro , όπου κέρδισε την τρίτη θέση. Κέρδισε το φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο το 1967 με το Non pensare a me , το 1969 με το " Zingara " και ξανά το 1974 με το "Ciao cara, come stai?".

Η Zanicchi παραμένει η μόνη γυναίκα τραγουδίστρια που κέρδισε το βραβείο αυτού του φεστιβάλ τρεις φορές. Το 1969, εκπροσώπησε την Ιταλία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στη Μαδρίτη με το " Due grosse lacrime bianche ", τερματίζοντας 13η. Εκπροσώπησε την Ιταλία στο VFestival Internacional da Canção  στο Ρίο με τους Tu non-sei più innamorato di me το 1970. Ακολούθησε συναυλία στο Paris Olympia και περιοδεία (Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Νότια Αμερική και Σοβιετική Ένωση).

Αργότερα περιόδευσε επίσης στην Αυστραλία και την Ιαπωνία. Έχει συνεργαστεί με τους Μίκη Θεοδωράκη , Σαρλ Αζναβούρ και Λουίτζι Τένκο και έχει κάνει πολλές ηχογραφήσεις. Έχει εμφανιστεί στο Madison Square Gardens , Νέα Υόρκη (1974) και στο Teatro Regio (Πάρμα) . Συνολικά, ο Zanicchi κυκλοφόρησε 14 άλμπουμ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, συμπεριλαμβανομένων των ηχογραφήσεων με θέμα τα Χριστούγεννα, ναπολιτάνικη και ισπανική γλώσσα.

Από το 1987 έως το 2000 ο Zanicchi φιλοξένησε την τηλεοπτική εκπομπή OK, il Prezzo è Giusto! , η ιταλική έκδοση του The Price Is Right ως η μόνη γυναίκα παρουσιάστρια στην ιστορία της εκπομπής παιχνιδιών παγκοσμίως (από τότε, άλλες χώρες έχουν εκδόσεις της εκπομπής που φιλοξενείται από μια γυναίκα).

Το 2004 ήταν μία από τις υποψήφιες της Forza Italia στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , ψηφίζοντας σχεδόν 35.000 αλλά όχι αρκετά για να εκλεγεί. Ωστόσο, ως η υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των υποψηφίων που απέτυχαν να εκλεγούν, η Zanicchi πήρε τη θέση της στο Στρασβούργο τον Μάιο του 2008, εκπροσωπώντας τη Forza Italia , όταν ο EuroMP Mario Mantovani αποχώρησε για να γίνει γερουσιαστής του PdL. Επιβεβαιώθηκε στη θέση της στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009.

Το 2009, ξεκίνησε ένα συγκρότημα με το όνομα I VazzaNikki , με το όνομα να αποτελεί σαφή αναφορά και φόρο τιμής στην Iva Zanicchi. Η ιδέα του γκρουπ προέκυψε κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας μεταξύ των Ιταλών κωμικών Valerio Lundini , που είναι ένας από τους τραγουδιστές και keybordist του συγκροτήματος, και του Greg , που πρότεινε το όνομα. Ο στόχος ήταν να παίξει rock'n'roll και rockabilly μουσική, εμπνευσμένη από την αμερικανική δεκαετία του 1950 . Το συγκρότημα χαρακτηρίζεται για ειρωνικά και ανόητα τραγούδια, και μάλιστα ερμήνευσε στην τηλεοπτική εκπομπή Una pezza di Lundini , με παρουσιαστή τον Lundini στο Rai Uno . 

Τραγουδά το Είναι Μεγάλος ο Καημός σε στίχους Δημήτρη Χριστοδούλου και μουσική του Μίκη