Daniel-Elton John

Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο άλμπουμ του John το 1973 Don't Shoot Me I'm Only the Piano Player .

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το τραγούδι έφτασε στο Νο. 4 στο επίσημο chart.  Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το τραγούδι έφτασε στο Νο. 2 στα ποπ charts (μόνο από το νούμερο ένα από το " My Love " των Paul McCartney και Wings ) και στο Νο. 1 στα σύγχρονα τσαρτ για ενήλικες για δύο εβδομάδες την άνοιξη του 1973.

Στις ΗΠΑ, πιστοποιήθηκε χρυσός τον Σεπτέμβριο του 1995 και πλατινένιο τον Μάιο του 2018 από την RIAA. Στον Καναδά, έγινε το δεύτερο Νο. 1 σινγκλ του, μετά το " Crocodile Rock " νωρίτερα μέσα στη χρονιά, κρατώντας τη θέση για δύο εβδομάδες στο εθνικό τσαρτ σινγκλ 100 RPM .  Ο John και ο Taupin έλαβαν το βραβείο Ivor Novello το 1973 για το καλύτερο τραγούδι μουσικά και στιχουργικά . Εμφανίστηκε επίσης στο soundtrack της ταινίας του 1974 η Αλίκη δεν ζει πια εδώ .

Ο Bernie Taupin έγραψε τους στίχους αφού διάβασε ένα άρθρο είτε στο Time magazine είτε στο Newsweek, για έναν βετεράνο του πολέμου του Βιετνάμ που είχε τραυματιστεί και ήθελε να ξεφύγει από την προσοχή που λάμβανε όταν γύρισε σπίτι. 

Ο τελευταίος στίχος στο αρχικό προσχέδιο αποκόπηκε από την τελική έκδοση, γεγονός που οδήγησε σε κάποιες εικασίες σχετικά με το αποτέλεσμα του περιεχομένου.