Wild Night-Van Morrison

Wild Night-Van Morrison

Το " Wild Night "  γράφτηκε από τον βορειοϊρλανδό τραγουδιστή και τραγουδοποιό Van Morrison και είναι το εναρκτήριο κομμάτι του πέμπτου στούντιο άλμπουμ του Tupelo Honey . Κυκλοφόρησε ως single το 1971 και έφτασε στο νούμερο 28 στο Billboard Hot 100 chart.  Το 2022, κορυφώθηκε στο #1 στο ραδιοφωνικό airplay chart στον Καναδά . 

Ο Morrison συνέχισε να το ερμηνεύει σε συναυλίες σε όλη την καριέρα του και έχει ηχογραφηθεί από πολλούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Μια νέα έκδοση που ηχογραφήθηκε από τους John Mellencamp και Meshell Ndegeocello το 1994 έφτασε στο νούμερο τρία στο Billboard Hot 100 το καλοκαίρι του ίδιου έτους και έφτασε στο νούμερο ένα στον Καναδά για τρεις εβδομάδες.

Το "Wild Night" ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας με τον Lewis Merenstein ως παραγωγό στο Warners Publishing Studio στη Νέα Υόρκη το φθινόπωρο του 1968. Η έκδοση που κυκλοφόρησε στο Tupelo Honey ηχογραφήθηκε την άνοιξη του 1971 στα Wally Heider Studios στο Σαν Φρανσίσκο με τον Ted Templeman ως παραγωγό .