A Horse With No Name-America

A Horse With No Name-America

Το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ των America, κυκλοφόρησε αρχικά στην Ευρώπη, χωρίς το "A Horse with No Name" και σημείωσε μόνο μέτρια επιτυχία.

Αρχικά ονομαζόμενο "Desert Song", το "Horse" γράφτηκε ενώ το συγκρότημα έμενε στο σπίτι του μουσικού Arthur Brown , κοντά στο Puddletown , στο Dorset , στην Αγγλία.

Τα δύο πρώτα demos ηχογραφήθηκαν εκεί από τους Jeff Dexter και Dennis Elliott, τα οποία είχαν σκοπό να αιχμαλωτίσουν την αίσθηση της καυτής, ξηρής ερήμου που είχε απεικονιστεί σε έναν πίνακα του Σαλβαδόρ Νταλί και σε μια εικόνα του MC Escher που παρουσίαζε ένα άλογο. Συγγραφέας Dewey Bunnell Λέει επίσης ότι θυμήθηκε τα παιδικά του ταξίδια στην έρημο της Αριζόνα και του Νέου Μεξικού όταν η οικογένειά του ζούσε στην αεροπορική βάση Vandenberg . 

Ο Bunnell έχει εξηγήσει ότι το "A Horse With No Name" ήταν "μια μεταφορά για ένα όχημα για να ξεφύγει από τη σύγχυση της ζωής σε ένα ήσυχο, γαλήνιο μέρος".

Προσπαθώντας να βρει ένα τραγούδι που θα ήταν δημοφιλές τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη, η Warner Brothers ήταν απρόθυμη να κυκλοφορήσει τη μπαλάντα " I Need You " του Gerry Beckley ως το πρώτο τους single. 

Η δισκογραφική ρώτησε το συγκρότημα αν είχε κάποιο άλλο υλικό και στη συνέχεια κανόνισε ώστε οι America, να ηχογραφήσουν άλλα τέσσερα τραγούδια στα Morgan Studios , στο Willesden του Λονδίνου.

Το "A Horse with No Name" κυκλοφόρησε ως το χαρακτηριστικό τραγούδι σε ένα single τριών κομματιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ολλανδία στα τέλη του 1971. Κατά την κυκλοφορία, το "A Horse with No Name" μοιράστηκε το A- πλάι στο "Everyone I Meet is from California"? Το "Sandman" εμφανίζεται στην πλευρά B.

Ωστόσο, η κυκλοφορία του στις αρχές του 1972 με δύο κομμάτια στις ΗΠΑ δεν περιελάμβανε το "Sandman", με το "Everyone I Meet Is from California" να εμφανίζεται στο B-side.

Όταν το ακούσαμε για πρώτη φορά νομίζαμε ότι ήταν ο Neil Young, η ειρωνεία είναι ότι έριξε από το Νο 1 στην Αμερική το Heart Of Gold

 

 

 

https://www.popup.gr/