Get Back-Beatles ft. Billy Preston

Get Back-Beatles ft. Billy Preston

Ηχογραφήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 1969 από το βρετανικό ροκ συγκρότημα Beatles και Billy Preston και γράφτηκε από τον Paul McCartney αν και πιστώνεται στη συνεργασία Lennon-McCartney .

Κυκλοφόρησε αρχικά ως σινγκλ στις 11 Απριλίου 1969 και πιστώθηκε στους "The Beatles with Billy Preston ". Η έκδοση άλμπουμ αυτού του τραγουδιού περιέχει μια διαφορετική μίξη που περιλαμβάνει μια συνομιλία στούντιο μεταξύ του Paul McCartney και του John Lennon στην αρχή η οποία διαρκεί για 20 δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει το τραγούδι, παραλείποντας επίσης το κωδικό που εμφανίζεται στη single έκδοση. Αυτή η έκδοση έγινε το τελευταίο κομμάτι του Let It Be(1970), το οποίο κυκλοφόρησε αμέσως μετά τη διάλυση του γκρουπ. Η single έκδοση κυκλοφόρησε αργότερα στα άλμπουμ συλλογής 1967–1970 , 20 Greatest Hits , Past Masters και 1 .

Video Url

 

Το σινγκλ έφτασε στο νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιρλανδία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Ολλανδία, την Αυστραλία, τη Γαλλία, τη Δυτική Γερμανία, το Μεξικό, τη Νορβηγία, την Ελβετία, την Αυστρία και το Βέλγιο. Ήταν το μοναδικό σινγκλ των Beatles που πιστώθηκε σε άλλον καλλιτέχνη κατόπιν αιτήματός τους. Το "Get Back" ήταν η πρώτη single κυκλοφορία των Beatles σε αληθινό στερεοφωνικό στις ΗΠΑ. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα σινγκλ των Beatles παρέμειναν μονοφωνικά μέχρι την επόμενη κυκλοφορία, " The Ballad of John and Yoko ". Ήταν επίσης το μοναδικό σινγκλ των Beatles που έκανε το ντεμπούτο του στα τσαρτ σινγκλ του Ηνωμένου Βασιλείου στο νούμερο ένα.

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.popup.gr/