Papa's Got A Brand New Bag - James Brown

Papa's Got A Brand New Bag - James Brown

1 Φεβρουαρίου 1965 στην Charlotte της B. Kαρολίνας ο James Brown ηχογραφεί το Papa's Got A Brand New Bag, κυκλοφόρησε 17 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς

Το " Papa's Got a Brand New Bag " γράφτηκε και ηχογραφήθηκε από τον James Brown .  Κυκλοφόρησε ως σινγκλ δύο μερών το 1965, ήταν το πρώτο τραγούδι του Μπράουν που έφτασε στο Billboard Hot 100 Top Ten, φτάνοντας στο νούμερο οκτώ, και ήταν μια νούμερο ένα επιτυχία R&B , κατακτώντας την κορυφή των charts για οκτώ εβδομάδες. χάρισε στον Μπράουν το πρώτο του βραβείο Γκράμι , για την Καλύτερη Ηχογράφηση Rhythm & Blues . 

Εδραιώνοντας τις ρυθμικές καινοτομίες προηγούμενων ηχογραφήσεων του Τζέιμς Μπράουν όπως το " I've Got Money " και το " Out of Sight ", το "Papa's Got a Brand New Bag" θεωρείται καθοριστικό στην εμφάνιση της funk μουσικής ως ξεχωριστού στυλ. Καθώς ο Μπράουν τραγουδά τους επαίνους ενός ηλικιωμένου άνδρα που είναι αρκετά γενναίος για να βγει στην πίστα ενός νυχτερινού κέντρου («ολοκαίνουργια τσάντα» που σημαίνει νέο ενδιαφέρον, γούστο ή τρόπος να κάνεις κάτι ), η μπάντα του προσφέρει ένα κέρατο . σκηνικό με εμφανή ρυθμό και ένα riff ηλεκτρικής κιθάρας για γάντζο. Τόσο ο τραγουδιστής όσο και οι μουσικοί δίνουν συντριπτική έμφαση στον πρώτο ρυθμό κάθε μέτρου ("on the One"). Το τραγούδι είναι Brown'Jimmy Nolen στην κιθάρα.

Η μαγνητοφωνημένη ηχογράφηση του "Papa's Got a Brand New Bag" επιμελήθηκε και επιταχύνθηκε για τη single κυκλοφορία του, αυξάνοντας τον ρυθμό και ανεβάζοντας τον τόνο κατά μισό βήμα. Το 1991, η ηχογράφηση κυκλοφόρησε σε μη επεξεργασμένη μορφή στην αρχική της ταχύτητα στο box set Star Time .  Το κομμάτι περιλαμβάνει κουβεντούλα στο στούντιο, με τον Μπράουν να φωνάζει λαχταριστά (και προληπτικά) "Αυτό είναι επιτυχία!" λίγο πριν την εισαγωγή του ντραμς και της κόρνας.

 

Ελάτε στην παρέα μας