Beatles : Νέα έκδοση για το ντοκιμαντέρ "Let it Be"

Copyright Instagram @thebeatles

Ο Peter Jackson και η Disney+ φροντίζουν ξανά για τους οπαδούς των Σκαθαριών

Πρόκειται για μια remastered έκδοση του ντοκιμαντέρ "Let it Be", το οποίο κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1970. Η νέα μορφή της ταινίας θα προβληθεί από την πλατφόρμα Disney+ στις 8 Μαΐου, είναι δε η πρώτη φορά που το "Let it Be" είναι διαθέσιμο, εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια. Πίσω από τη νέα έκδοση βρίσκεται η ομάδα του σκηνοθέτη Peter Jackson (Lord of the Rings), ο οποίος είχε αναλάβει και το project της ταινίας "The Beatles: Get Back"

Το αρχικό Let it Be ήταν σε σκηνοθεσία του πρωτοπόρου τηλεοπτικών μουσικών παραγωγών, Michael Lindsay-Hogg. Κυκλοφόρησε στις 13 13 Μαΐου 1970, περίπου ένα μήνα μετά τη διάλυση των Beatles και μια εβδομάδα αφού κυκλοφόρησε το ομώνυμο album. Ο Hogg βρίσκεται πίσω και από την καινούρια παραγωγή, η οποία μοιράζεται πολλά κοινά τεχνολογικά στοιχεία με το "Get Back" project

Ο Peter Jackson δήλωσε σε σχετικό δελτίο τύπου :
«Είμαι απόλυτα ενθουσιασμένος που η ταινία του Michael, Let It Be, αποκαταστάθηκε και τελικά επανακυκλοφορεί, καθώς δεν ήταν διαθέσιμη για δεκαετίες. Ήμουν τόσο τυχερός που είχα πρόσβαση στα outtakes του Michael για το Get Back και πάντα πίστευα ότι το Let It Be είναι απαραίτητο, ώστε να ολοκληρωθεί η ιστορία του Get Back. Μέσα από τρία διαφορετικά μέρη, δείξαμε τον Michael και τους Beatles να δημιουργούν ένα πρωτοποριακό ντοκιμαντέρ, το Let it Be. Είναι μια επική ιστορία, που τελικά ολοκληρώθηκε μετά από πέντε δεκαετίες."

Δείτε το trailer του αρχικού ντοκιμαντέρ :
 

 

Tags