«Aliki my love, 1964»: Η «απαγορευμένη» ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τις τολμηρές σκηνές της ηθοποιού

«Aliki my love, 1964»: Η «απαγορευμένη» ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τις τολμηρές σκηνές της ηθοποιού

Η Φίνος Φιλμ είχε δημοσιεύσει στην επίσημη σελίδα της στο facebook πλάνα από την «απαγορευμένη» ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Η ταινία «θάφτηκε» επειδή δεν είχε πάει καλά εισπρακτικά αλλά και επειδή περιείχε τολμηρές σκηνές της ηθοποιού.

Στην ταινία ,ο Barry, ένας φουκαράς πλέι μπόι, προσδοκά να πλουτίσει με την κληρονομιά του εκατομμυριούχου αποθανόντος θείου του Plato Karakis, βασιλιά της σάλτσας για χάμπουργκερ στις ΗΠΑ, αλλά ο δικηγόρος του Karakis, Richard Caraway, τον πληροφορεί ότι το μυστικό της σάλτσας χάθηκε μαζί με τον θείο του και ότι δεν υπάρχει τίποτα κληρονομήσιμο, εκτός από ένα νησάκι στο Αιγαίο που το λένε Ευτυχία, απ' όπου καταγόταν ο θείος του.

Επειδή για το νησί ενδιαφέρεται ένας Έλληνας ξενοδόχος, ο Αρτέμιος Παστρούδης, ο οποίος σχεδιάζει να το κάνει τουριστικό θέρετρο, οι δύο άνδρες έρχονται εσπευσμένα στην Ελλάδα για να τακτοποιήσουν την πώληση. Στην Ευτυχία τους υποδέχονται η Άννα, σύζυγος του εκλιπόντος δημάρχου του νησιού και η όμορφη κόρη της Αλίκη, που είναι η δασκάλα του νησιού.

Οι δύο γυναίκες είναι αποφασισμένες να εμποδίσουν την εγκατάσταση ξένων στο νησί, καθώς και την τουριστική αξιοποίησή του.

Η ομορφιά και η χάρη της Αλίκης σαγηνεύουν τον Barry, ο δε Richard σκλαβώνεται από την υπέροχη μαγειρική της Άννας.

Δείτε απόσπασμα από την ταινία “Aliki My Love”, σε σκηνοθεσία Rudolph Mate, που έκανε πρεμιέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό το 1964.

Η αποκατάσταση της ταινίας κατάφερε να υλοποιηθεί στις αρχές του 2018 και είχε διατεθεί προς το κοινό σε συλλεκτική έκδοση,, όπως είχε αναφέρει η ανακοίνωση της Φίνος Φιλμ.