Τζένη Καρέζη & Κώστας Καζάκος: Ο κεραυνοβόλος έρωτας που γεννήθηκε μέσα από μία παρτίδα τάβλι

Τζένη Καρέζη & Κώστας Καζάκος: Ο κεραυνοβόλος έρωτας που γεννήθηκε μέσα από μία παρτίδα τάβλι

Βρήκαν τον πραγματικό έρωτα, μέσα από απλά καθημερινά πράγματα.

Ήταν φθινόπωρο του 1966 όταν η Τζένη Καρέζη και ο ανερχόμενος τότε ηθοποιός Κώστας Καζάκος πάτησαν το πόδι τους στα γυρίσματα της ταινίας “Κονσέρτο για Πολυβόλα”.

Μόλις Λίγους μήνες αργότερα οι δύο πρωταγωνιστές παντρεύτηκαν, κι έμειναν μαζί για 26 ολόκληρα χρόνια. Ας γυρίσουμε όμως πίσω, εκεί που ξεκίνησαν όλα.

 

Ο Ντίνος Δημόπουλος, ο σκηνοθέτης της ταινίας, βρήκε στο πρόσωπο της Τζένης Καρέζη την ιδανική πρωταγωνίστρια. Το σενάριο ήθελε τη μούσα του να ερωτεύεται παράφορα τον γοητευτικό λοχία του ελληνικού στρατού, και η ζωή μιμήθηκε αβίαστα την τέχνη.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Καζάκος είχε μοιραστεί με τον κόσμο σημεία του κεραυνοβόλου έρωτά τους. Σε συνέντευξή του στη «Μηχανή του Χρόνου» είχε εκμυστηρευτεί πως γνωρίζονταν πριν την κινηματογραφική τους συνύπαρξη, αλλά δεν υπήρξε κάτι ερωτικό μεταξύ τους. Η Τζένη Καρέζη ήταν ακόμη παντρεμένη με τον Ζάχο Χατζηφωτίου.

«Είχαμε συναντηθεί τουλάχιστον δύο φορές μέσα από τη δουλειά... Την έπιανα το πρωί να μαθαίνει τα λόγια της στο καμαρίνι όπου βαφόταν. Σαν να μη συνέβη. Σαν να μην είχαμε ιδωθεί. Αλλού κοίταγε ο ένας, αλλού ο άλλος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το τάβλι στα διαλείμματα των γυρισμάτων τους έφερε κοντά, και από εκείνο το σημείο και μετά ήταν αχώριστοι: «Καθόμαστε κάτω από μια ελιά και παίζαμε τάβλι. Και τράβηξε αυτή η υπόθεση, ήταν ταβλαδόρισσα η Τζένη, ήτανε μανιακή με το τάβλι. Τράβηξε αυτό και μείναμε 26-27 χρόνια μαζί».

Η Τζένη Καρέζη από τη μεριά της πρόδωσε τα συναισθήματά της για τον Κώστα Καζάκο στον Ντίνο Δημόπουλο.

«Μου φαίνεται πως την πάτησα, έμπλεξα, με έναν από δαύτους, Αυτούς ντε, τους χουντικούς» του είπε η μεγάλη σταρ χαριτολογώντας, με τον σκηνοθέτη να τη ρωτά: «Τον ερωτεύτηκες;». Ένα τσαχπίνικο «Μμμ» ήταν η ο τρόπος της να απαντήσει θετικά ενώ αμέσως μετά η Τζένη επιβεβαίωσε πως μιλά για τον Καζάκο δείχνοντας προς το μέρος του.

Video Url