Βουγιουκλάκη – Καρέζη: Σε ποια ταινία παραλίγο να τις δούμε μαζί;

Βουγιουκλάκη – Καρέζη: Σε ποια ταινία παραλίγο να τις δούμε μαζί;

Η συνάντηση κορυφής που δεν είδαμε τελικά ποτέ.

Πολλά είναι τα μυστικά που κρύβει ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος, τα οποία ακόμα και τόσα χρόνια μετά, συνεχίζουν να μας συναρπάζουν και να μας ενθουσιάζουν. Είναι μάλιστα μερικοί από τους πρωταγωνιστές, οι οποίοι είναι από μόνοι τους τόσο ενδιαφέροντες, που οποιαδήποτε είδηση και αν τους αφορά, αυτομάτως συγκεντρώνει πάνω της όλη την προσοχή.

Ένα από τα βασικά μέρη της ιστορίας του ελληνικού κινηματογράφου, ήταν και το δίπολο Βουγιουκλάκη – Καρέζη, το οποίο στιγμάτισε γενιές και γενιές, με μία υποτιθέμενη κόντρα, η οποία στην πραγματικότητα ήταν ανύπαρκτη. Δεν είναι λίγες οι φορές που η Αλίκη βρισκόταν στο σπίτι της Τζένης ή και το αντίθετο, ενώ ακόμα και οι συνάδελφοί τους, μιλούν για μία ιδιαίτερη αλλά ειλικρινή φιλία ανάμεσα στις δύο γυναίκες.

Παρόλη την καλή τους σχέση, οι δύο σταρ δεν έπαιξαν ποτέ σε ταινία, ίσως γιατί δεν υπήρξε ποτέ κάποιο σενάριο που να μπορεί να συνδυάσει τις δύο αυτές λαμπερές πρωταγωνίστριες στο ίδιο πλατό.

Κι όμως, υπάρχει μία ταινία, από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου, η οποία παραλίγο να καταφέρει το αδύνατο: Την Αλίκη και τη Τζένη μαζί. Πρόκειται για το κλασικό πια «Η Θεία από το Σικάγο» στο οποίο πρωταγωνίστησε η Γεωργία Βασιλειάδου αφήνοντας ιστορία με το θρυλικό κανάτι το οποίο έπαιξε τον ρόλο προξενήτρας για τις τέσσερις ανιψιές της. Μία από τις ανιψιές ήταν και η Τζένη Καρέζη, η οποία τότε βρισκόταν στην αρχή της καριέρας της.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχουν γίνει γνωστά, λέγεται ότι ο Φίνος έδωσε τότε το σενάριο στην Αλίκη να το διαβάσει, με σκοπό φυσικά στη συνέχεια να της προτείνει έναν ρόλο. Η Αλίκη δήλωσε ενθουσιασμένη με το στόρι αλλά είπε χαρακτηριστικά: «Πολύ ωραίο Φίνο μου αλλά δεν καταλαβαίνω. Δεν θεωρείς ότι είμαι μικρή για να παίξω τον ρόλο της θείας;». Ο Φίνος τότε της εξήγησε ότι την προόριζε για μία από τις τέσσερις ανιψιές, ρόλο που η Αλίκη θεώρησε αρκετά μικρό και φυσικά απέρριψε.

Σύμφωνα με φήμες, ο Φίνος θύμωσε πολύ με την αντίδραση της Βουγιουκλάκη, και ορκίστηκε να μην ξανασυνεργαστεί μαζί της, όρκο που φυσικά δεν κράτησε όπως όλοι γνωρίζουμε άλλωστε.