Η ζωή στη θρυλική θαλαμηγό του Αριστοτέλη Ωνάση- Η λάμψη, οι έρωτες και τα μυστικά

Η ζωή στη θρυλική θαλαμηγό του Αριστοτέλη Ωνάση- Η λάμψη, οι έρωτες και τα μυστικά

Ο καπετάνιος της "Χριστίνας" αποκαλύπτει τις πιο αξιοσημείωτες στιγμές με τον Winston Churchill, την Greta Garbo και τη Μαρία Κάλλας.

Τα ταξίδια με την θαλαμηγό του Αριστοτέλη Ωνάση έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Ο Έλληνας μεγιστάνας καλούσε στη θρυλική 'Χριστίνα' διάσημους φίλους του, πολιτικούς, γαλαζοαίματους και όμορφες σταρ, προσωπικότητες που δεν θα ξεχάσει ποτέ ο καπετάνιος του γιοτ, Γιώργος Ζαχαρίας.

Ο 80χρονος Ζαχαρίας μίλησε για τις πιο αξιοσημείωτες στιγμές που βίωσε εν πλω με τον Ωνάση και τους φίλους του, για την καλοσύνη που έδειχνε στο προσωπικό του, αλλά και τις προσωπικότητες που συνάντησε, όπως τον Winston Churchill, την Greta Garbo, τη Μαρία Κάλλας και τη Jackie Kennedy.

GettyImages 541801461

Ο καπετάνιος ένιωθε, όπως εξομολογήθηκε στην εφημερίδα Espresso, πως ο Ωνάσης του φερόταν σαν ένα έμπιστο και άξιο υπάλληλο ενώ συχνά τον καλούσε να δειπνήσουν μαζί. Ο Ζαχαρίας που εργαζόταν για τον μεγιστάνα επί δέκα χρόνια έκανε παρέα και με τον γιο του Αλέξανδρο που τελικά πέθανε σε ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχμα στο αεροδρόμιο της Αθήνα το 1973 σε ηλικία 24 ετών. "Είχαμε την ίδια ηλικία και του έμαθα πως να κολυμπά και να οδηγεί ταχύπλοο σκάφος”, θυμάται.

Ο καπετάνιος θυμάται την εποχή που ο Winston Churchill ανέβηκε στη θαλαμηγό για ένα ταξίδι με τη 'Χριστίνα'. Όπως λεει "ήταν ένας πολύ παράξενος άνθρωπος. Εξαιτίας του βάρους του και την περισσότρη ώρα καθόταν σε μια καρέκλα και έτρωγε, κοιμόταν ή έπινε. Είχε αδειάσει ολόκληρα μπουκάλια με ουίσκι ενώ ήταν πάνω στο πλοίο”.

Η σταρ που δεν θα ξεχάσει ποτέ ήταν η Greta Garbο. Η ηθοποιός ήταν πολύ μεγαλύτερη του Ωνάση όταν ξεκίνησε να κάνει παρέα μαζί του, όμως όπως λέει ο Ζαχαρίας ήταν "πολύ κομψή και όμορφη”. Αυτό που θυμάται ξεκάθαρα από την χολιγουντιανή σταρ ήταν μια συνάντησή της με ένα ψαρά: "Η Garbo ήταν στο κατάστρωμα κρατώντας στο χέρι της ένα ποτήρι με σαμπάνια ενώ είχαμε αγκυροβολήσει στη Χαλκίδα στην Εύβοια.

Ένας ψαράς πλησίασε το γιοτ για να χαιρετήσει. Εκείνη ζήτησε από το προσωπικό να του προσφέρουν ένα μπουκάλι ουίσκι. Το πρωί μάθαμε ότι εκείνος είχε πιει όλο το μπουκάλι και τελικά πνίγηκε. Η Garbo ήταν απαρηγόρητη. Έκλαιγε όλη μέρα γιατί θεωρούσε τον εαυτό της υπεύθυνη για την τραγωδία”.

tina onassis by slim aarons c type fine art print slim aarons 37558006 c120 4b6d ad87 3ad745fd078b 696x700

Η αγαπημένη του επιβάτης στο πλοίο ήταν η Τίνα Λιβανού, η πρώτη σύζυγος του Ωνάση. "Κάθε μέρα έτρωγε μαζί με το προσωπικό. Πάντα μας ρωτούσε εάν θέλουμε κάτι. Πάντα πρόσφερε τη βοήθειά της. Ήταν πολύ cool”, λέει ενώ όπως τονίζει η Κάλλας ήταν ακριβώς το αντίθετο: "H Κάλλας ήταν μια σκληρή γυναίκα και συμπεριφερόταν σαν ντίβα. Ποτέ δεν τα πήγε καλά με το προσωπικό”.

Βέβαια, ο καπετάνιος θυμάται πόσο απίστευτη φωνή είχε έκανε συχνά πρόβες ενώ ταξίδευε με τη θαλαμηγό. Ο Ωνάσης είχε τοποθετήσει ένα πιάνο και εκείνη τραγουδούσε ενώ το προσωπικό "κάθε απόγευμα καθόμασταν και θαυμάζαμε τη φωνή της. Η Μαρία είχε δύο κουτάβια, με τα οποία ήταν αχώριστη. Όταν τραγουδούσε, τα σκυλιά γαύγιζαν σαν να τραγουδούσαν μαζί της”.

Λίγο πριν χωρίσει με τον Ωνάση, η Κάλλας ήταν σε ένα ταχύπλοο με τον Γιώργο Ζαχαρία και του είπε κοιτώντας τον στα μάτια: "Γιώργο, αυτή είναι η τελευταία μου μέρα εδώ”. Δύο μέρες μετά, χώρισαν.

290a4829620099077889c4bd190af340

Μετά την Κάλλας, ο Ωνάσης έκανε ταξίδια με την Jackie Onassis. Ο καπετάνιος θυμάται πως ούτε η πρώην Πρώτη Κυρία της Αμερικής ενδιαφερόταν για το προσωπικό, όμως όπως λέει χαρακτηριστικά ο καπετάνιος "δεν νομίζω ότι ενδιαφερόταν καν για τον Ωνάση”. Όπως λέει χαρακτηριστικά "θυμάμαι ότι στον γάμο της στον Σκορπιό δεν γέλασε καθόλου”.

Ο Ζαχαρίας πιστεύει ότι ο Ωνάσης είχε πολύ μεγάλη καρδιά. Σεβόταν το προσωπικό της θαλαμηγού ενώ ήταν και μεγάλος φιλάνθρωπος. "Ενώ έκανα τη στρατιωτική μου θητεία, ο Ωνάσης βοήθησε την οικογένειά μου οικονομικά” αποκάλυψε ενώ θυμάται πως πριν παρουσιαστεί στον στρατό του είπε "θα εξασφαλίσω ώστε να έχουν τα πάντα. Θα τους στείλω ό,τι χρειαστούν”.