"Το Δόλωμα": Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ποζάρει με μπικίνι στα γυρίσματα της ταινίας στη Ρόδο

"Το Δόλωμα": Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ποζάρει με μπικίνι στα γυρίσματα της ταινίας στη Ρόδο

Το 1964 η Αλίκη Βουγιουκλάκη γυρίζει την ταινία της Φίνος Φιλμς "Το Δόλωμα", με συμπρωταγωνιστή τον Αλέκο Αλεξανδράκη, αλλά και τον Ντίνο Ηλιόπουλο.

Η ταινία θεωρήθηκε από πολλούς προκλητική για τα δεδομένα της εποχής, ειδικότερα όταν η απόλυτη Ελληνίδα σταρ ερμήνευσε και χόρεψε το "Μου αρέσουν τα αγόρια", σε ένα καμπαρέ, κάτι το οποίο μάλιστα ήταν ιδέα της ίδιας.

Η ταινία έκοψε 557.302 εισιτήρια κατά την πρώτη της προβολή στους κινηματογράφους της Αθήνας και του Πειραιά, κατατασσόμενη στην 2η θέση ανάμεσα στις 93 ελληνικές ταινίες που προβλήθηκαν την κινηματογραφική περίοδο 1964–65. Στο εξωτερικό επίσης κυκλοφόρησε με τους αγγλικούς τίτλους "The bait" και "Ace of spades".

Ο γιος της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη, Γιάννης Παπαμιχαήλ, ανήρτησε στον λογαριασμό στο instagram με το όνομα της σπουδαίας ηθοποιού, μία φωτογραφία της Αλίκης από τα γυρίσματα της ταινίας στη Ρόδο, όπου φορά ένα μαύρο μπικίνι.

"Καλό Αύγουστο, ο αγαπημένος μήνας των Ελλήνων και της Αλίκης. Καλοκαίρι του 1964 σε διάλειμμα από τα γυρίσματα της ταινίας "Το δόλωμα" και πιο όμορφη από ποτέ, απολαμβάνει τις υπέροχες παραλίες της Ρόδου", αναφέρεται χαρακτηριστικά στη λεζάντα της φωτογραφίας.