Πέτρος Λοχαΐτης. Η σχέση με την Αλίκη που ζήλεψαν πολλοί και το τροχαίο σε ηλικία 43 ετών

Πέτρος Λοχαΐτης. Η σχέση με την Αλίκη που ζήλεψαν πολλοί και το τροχαίο σε ηλικία 43 ετών

Ο Πέτρος Λοχαΐτης ήταν Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Εμφανίστηκε κυρίως σε κωμωδίες του Αλέκου Σακελλάριου και ήταν για χρόνια στενός συνεργάτης και φίλος της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Ήταν κάτοικος του Κολωνού. Σκοτώθηκε το 1976 σε τροχαίο δυστύχημα στον Θεολόγο, όπου διατηρούσε εξοχικό, όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε βράχο.

Οι ρόλοι του ήταν κυρίως δεύτεροι και από αυτούς έγινε γνωστός στο κοινό μιας και πρωταγωνίστρια ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Οι δύο ηθοποιοί εκτός από συνεργάτες ήταν και πολύ καλοί φίλοι.

Ο Πέτρος Λοχαΐτης στους πιο γνωστούς ρόλους που συμμετείχε ήταν στις ταινίες «η κόρη μου η σοσιαλίστρια» και η αρχόντισσα και ο αλήτης». Στην πρώτη ο Πέτρος Λοχαΐτης υποδύθηκε το καρφί του Λάμπρου Κωνσταντάρα, πατέρα της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Στη δεύτερη τον ψευτοντετέκτιβ Νέστορα, που έψαχνε την εξαφανισμένη Βουγιουκλάκη για να κερδίσει την αμοιβή που θα έδινε ο πλούσιος πατέρας της.

Με τις ερμηνείες του ξεχώρισε αν και οι ρόλοι του δεν ήταν πρωταγωνιστικοί. Δυστυχώς όμως σταμάτησε εκεί. Θα μπορούσε να αφήσει μεγαλύτερη κινηματογραφική παρακαταθήκη. Το νήμα όμως της ζωής του κόπηκε ξαφνικά σε τροχαίο δυστύχημα.

loxa4

Το τροχαίο δυστύχημα του Πέτρου Λοαχαΐτη

Σε ηλικία 43 ετών ο ηθοποιός έχασε τη ζωή του σε τροχαίο. Ο Πέτρος Λοχαΐτης γεννήθηκε το 1933 και κατοικούσε στον Κολωνό με τη γυναίκα του και το μοναχογιό τους. Η οικογένεια διατηρούσε εξοχικό σπίτι στον Θεολόγο Φθιώτιδας. Στην ίδια περιοχή βρισκόταν και το εξοχικό της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

loxa2

Τον Μάιο του 1976 ο Λοχαΐτης κατευθυνόταν προς τον Θεολόγο με το αυτοκίνητο του, όταν για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε ένα βράχο. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και μοιραία για τον ηθοποιό. Μετά τον θάνατό του, άνθρωποι του περιβάλλοντος του, που τον γνώριζαν καλά και ήξεραν ότι συνήθιζε να καταναλώνει πολύ αλκοόλ, ανέφεραν πως αυτή ίσως να ήταν η αιτία που τον οδήγησε στον θάνατο. Από την άλλη πλευρά κάποιοι υποστήριξαν ότι επρόκειτο για αυτοκτονία και ότι ο ηθοποιός προκάλεσε μόνος του τη σύγκρουση, καθώς αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα.

Σαν άνθρωπο κυκλοθιμικό που δεν τα πήγαινε καλά με τον εαυτό του τον περιέγραψαν οι φίλοι και οι συνεργάτες του. Ο Πέτρος Λοχαΐτης ήταν μόλις 43 ετών όταν έφυγε από τη ζωή. Ετάφη στο νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων στην Αττική.

Λόγω του αιφνίδιου θανάτου του, δεν πρόλαβε να πάρει μέρος σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις. Οι ταινίες του, αλλά και τα ξύλινα καραβάκια που συνήθιζε να κατασκευάζει στο καμαρίνι του, έμειναν σαν ανάμνηση ενός ταλαντούχου καλλιτέχνη. Η κινηματογραφική παρακαταθήκη θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη αν δεν έφευγε από τη ζωή τόσο γρήγορα.

Διαβάστε ακόμη:

linardo

Με πληροφορίες από enimerotiko