Εάν έχετε αυτό το 2CV Type A μόλις βγάλατε 68.000 ευρώ

Εάν έχετε αυτό το 2CV Type A μόλις βγάλατε 68.000 ευρώ

Αν και τα Citroen 2CV δεν θεωρούνται συλλεκτικά αυτοκίνητα, αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι μία πολύ σπάνια έκδοση. Και μάλιστα το συγκεκριμένο 2CV έχει και μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω του.

Πρόκειται για την έκδοση Type A, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, το 1948, η οποία παράχθηκε συνολικά σε 876 κομμάτια, με την κατασκευή του να ξεκινά ένα χρόνο αργότερα. Το παράδοξο είναι ότι η τιμή του 2CV αυξήθηκε σημαντικά, την περίοδο που η παραγωγή του είχε σταματήσει λόγω έλλειψης ατσαλιού, γεγονός που οφειλόταν στη μεγάλη ζήτηση που είχε το υλικό, κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πέραν τούτου, η αναμονή αυξήθηκε σημαντικά, φτάνοντας ακόμη και τα 5 χρόνια.

citroen 2cv encheres osenat 1 chariatis 530

Οι τιμές για το πολύ αγαπημένο μοντέλο της Citroen, τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις, κάτι που δείχνει και το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο δημοπρατήθηκε από τον οίκο Osenat στο ποσό των 68.000 ευρώ. Το αξιοπερίεργο ήταν ότι η αρχική τιμή ξεκινούσε στα 12.000 ευρώ, με τον νέο ιδιοκτήτη του, ένα ολλανδικό μουσείο να καταβάλει τελικά το ποσό-ρεκόρ για 2CV.

Πηγή: newsauto.gr