Μάρω Κοντού: «Έχω μία συνήθεια από τα 20 και δεν την αλλάζω ούτε τώρα στα 90. Ένας άνθρωπος δεν ζει με 770€»

Η Μάρω Κοντού σε συνέντευξή της στο περιοδικό ΟΚ!, μίλησε για τη συμμετοχή της στη σειρά του Mega «Η γη της ελιάς» και αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της ζωής της.

Ας πάμε σε κάτι πιο ευχάριστο, όπως είναι η συμμετοχή σας στη σειρά του Mega «Η γη της ελιάς». Θα συνεχίσετε και του χρόνου;

Ναι, θα συνεχίσω και στον δεύτερο κύκλο της σειράς.

Στη Γη της ελιάς η Μάρω Κοντού ερμηνεύει τη Μαρία, τη μητέρα της Άντζελας Γκερέκου και θεία της Λυδίας Κονιόρδου. Αρχικά είχατε κάποιους ενδοιασμούς;

Ναι, είχα λίγους. Είχα πολύ καιρό να είμαι κοντά με μια κάμερα κι αυτό με φόβιζε. Επίσης, δεν ήθελα να κουράζομαι και να με αποσπάσουν τα γυρίσματα απ’ όλα τα άλλα που έχω τώρα – γιατί τώρα έχω μια ελευθερία. Έτσι, όταν μου είπαν «θα είσαι γκεστ σταρ», με βόλεψε κιόλας!

Όταν τελικά άνοιξαν οι κάμερες, νιώσατε αμέσως οικεία;

Όχι, τον πρώτο καιρό ήμουν λίγο σφιγμένη. Και λίγο θεατρική. Δεν μου πολυάρεσα δηλαδή στα πρώτα επεισόδια. Στη διαδρομή το βρήκα γιατί στην τηλεόραση είναι τελείως άλλη η τεχνική υποκριτικής.

Η δουλειά κρατάει ζωντανή τη Μάρω Κοντού
Σε αυτούς που αναρωτιούνται «η Μάρω Κοντού γιατί δουλεύει ακόμα;» τι απαντάτε;

Γιατί με ευχαριστεί και με κρατάει νέα. Με κρατάει ζωντανή. Αν τα αφήσω όλα, θα γεράσω απότομα. (Γελάει.)

Ποια είναι η σύνταξη της Μάρως Κοντού;
Έχει γραφτεί ποτέ κάτι για εσάς που να είναι τελείως αναληθές;

Κάποια στιγμή έγραψαν ότι παίρνω βουλευτική σύνταξη (σ.σ. υπήρξε εκλεγμένη βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας). Αυτό με είχε ενοχλήσει γιατί δεν ισχύει. Η σύνταξη του ηθοποιού είναι 770 ευρώ. Κι αυτή είναι η σύνταξή μου.

Και πώς ζει ένας άνθρωπος με 770 ευρώ;

Δεν ζει. Αναγκάζεται να δουλεύει λοιπόν! (Γελάει με νόημα.)

Kαπνίζετε πολλά χρόνια;

Από 20 χρόνων. Είναι το πιο σοβαρό πάθος που έχω, αλλά δεν θέλω να το κόψω, γιατί έχω φτάσει σε μια ηλικία όπου δεν μου έχει κάνει καμία ζημιά. Και έτσι έχω θράσος και λέω «μεγάλωσες, καπνίζεις τόσα χρόνια και παραμένεις υγιής, δουλεύεις, τρέχεις, μια χαρά!». Γιατί να το κόψω αφού είναι μια ευχαρίστηση; Από τις λίγες που μας έχουν μείνει.

Τι άλλο σας δίνει ευχαρίστηση σήμερα;

Η μπιρίμπα με τις φίλες μου. Θα συναντηθούμε σίγουρα μία φορά την εβδομάδα. Καμιά φορά και δύο! Μαζευόμαστε εναλλάξ στα σπίτια, πότε στο δικό μου, πότε στο δικό τους, και άντε πάλι από την αρχή. Με φαγητό και κουβεντούλα…

Και όταν μένετε μόνη στο σπίτι, τι κάνετε συνήθως;

Μαγειρεύω και δοκιμάζω δικές μου συνταγές. Επίσης, έχω ατελείωτες γλάστρες γιατί μένω σε ρετιρέ και έχω μεγάλη βεράντα. Ασχολούμαι πολύ με τις γλάστρες μου και τις ελεύθερες ώρες μου ζωγραφίζω.

Στο παρελθόν διοργανώσατε και τη δική σας έκθεση ζωγραφικής.

Ναι, στην γκαλερί Αντήνωρ, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη. Κάνω πιο ελεύθερη και σύγχρονη ζωγραφική, με τα πρόσωπα δεν τα καταφέρνω (σ.σ. βγάζει το τελευταίας τεχνολογίας κινητό της και μου δείχνει κάποιους δικούς της πίνακες).

Και τι τους κάνετε μετά αυτούς τους πίνακες;

Στο σπίτι δεν έχω ούτε έναν. Τότε που έκανα την έκθεση πουλήθηκαν όλοι. Ούτε φωτογραφίες μου έχω.

Για ποιον λόγο δεν έχετε; Όλες οι μεγάλες πρωταγωνίστριες έχουν.

Εμένα δεν μου αρέσει να βλέπω τον εαυτό μου. Πάω στο θέατρο και υπάρχουν οι φωτογραφίες μου, πρέπει να υπάρχουν και στο σπίτι; Όχι, άλλους έχω εγώ φωτογραφίες. Έχω τους συγγενείς μου και από ηθοποιούς τον Δημήτρη Χορν. Με εκείνον πρωτοβγήκα στο θέατρο. Συναισθηματικά έχω συνδεθεί μαζί του. Ήταν ο πρώτος δάσκαλός μου και ένας σπουδαίος άνθρωπος – και ως χαρακτήρας και ως ταλέντο.

Μάρω Κοντού συνήθειες