Λίντα Άλμα: Η Φίνος Φιλμ τιμά μια από τις μεγαλύτερες χορεύτριες του μουσικού θεάτρου

Ευλύγιστη και εντυπωσιακή, η Λίντα Άλμα υπήρξε μια από τις καλύτερες χορεύτριες που πέρασαν από την Ελλάδα στο μουσικό θέατρο. Καλλιτεχνικό ζευγάρι για 28 χρόνια με τον εξαίρετο χορογράφο και χορευτή Γιάννη Φλερύ, έγραψε μια λαμπρή καριέρα στο θέατρο και στον κινηματογράφο, ενώ ξεχώρισε και στο εξωτερικό.

Η πρώτη της εμφάνιση με τον Γιάννη Φλερύ στον κινηματογράφο ήταν το 1954 στο «Χαρούμενο Ξεκίνημα» του Ντίνου Δημόπουλου. Ένα χορευτικό υψηλής χορευτικής αλλά και κινηματογραφικής αξίας που γυρίστηκε πάρα πολλές φορές για να πετύχει κι όταν επιτέλους τελείωσε το γύρισμα η Λίντα Άλμα λιποθύμησε με κρίση σκωληκοειδίτιδας.

Τα επόμενα χρόνια εμφανιζόταν είτε μόνη της είτε με τον Γιάννη Φλερύ, αποδεικνύοντας ότι ήταν ξεχωριστή ακόμα και όταν χόρευε σόλο. Στη Φίνος Φιλμ χόρεψαν μαζί σε αρκετές ακόμα ταινίες, ενώ σε κάποιες από αυτές χόρεψαν με δική της χορογραφία.

 

Video Url

 

Η Άλμα μπορεί να μοιραζόταν τη σκηνή με τον Φλερύ, ο έρωτας όμως της ζωής της ήταν ο ηθοποιός Μάνος Κατράκης. Οι δυο τους έγιναν αχώριστο ζευγάρι για 30 χρόνια, μέχρι το θάνατο του Κατράκη το 1984.

Η Λίντα Άλμα έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 2 Αυγούστου του 1999, σε ηλικία 73 ετών και την θυμόμαστε μέσα από στιγμές της στις ταινίες «Χαρούμενο Ξεκίνημα» και «Κοντσέρτο για Πολυβόλα».