Το Ταξίδι» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Νίκο Κούρκουλο

Copyright Instagram @finosfilm_official

Πολλοί το περιμένατε και έφτασε η στιγμή να το δείτε. Απόψε το βράδυ στις 23.20 η ΕΡΤ θα προβάλει την ταινία «Το Ταξίδι» (1962) σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια, σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου και σενάριο Βαγγέλη Γκούφα.

Οι κριτικοί της εποχής την χαρακτήρισαν «καλλιτεχνικό αριστούργημα», ενώ πολλοί μπήκαν στον πειρασμό να την παρακολουθήσουν περισσότερο για να δουν την Αλίκη όπως δεν την είχαν ξαναδεί: ατημέλητη, απλή, χωρίς νάζι και σκέρτσο, αλλά σίγουρα σε έναν από τους καλύτερους (δραματικούς) ρόλους της καριέρας της. Δίπλα της ο ασύλληπτα γοητευτικός Νίκος Κούρκουλος στην πρώτη και τελευταία κινηματογραφική τους συνεργασία, αλλά και ο σπουδαίος Βασίλης Διαμαντόπουλος στον ρόλο του τρελό-Μανώλη.

Ρεσιτάλ ερμηνείας δίνει και το υπόλοιπο καστ, με τον Νότη Περγιάλη να μαγεύει το φακό και την σαγηνευτική Λίλη Παπαγιάννη να αφήνει εποχή με την μοχθηρή περσόνα που υποδύεται έξοχα. Ο Σταύρος Ξαρχάκος, στα 22 του μόλις χρόνια, υπογράφει την μουσική της ταινίας, αποδεικνύοντας από νωρίς το τεράστιο ταλέντο του. Μην τη χάσετε 

Περίληψη: Η Μαρίνα ζει μίζερα σε μια φτωχογειτονιά του Πειραιά, μαζί με τη μητέρα και την αδερφή της. Ονειρεύεται ένα μεγάλο ταξίδι, μαζί με τον τρελό της γειτονιάς, που θα την κάνει να ξεφύγει από τη φτώχεια και τη μετριότητα και θα την βοηθήσει να ανοίξει τα φτερά της. Μια μέρα, γνωρίζει τον Στέφανο, που βρίσκεται σε διάσταση από τη γυναίκα του, και ερωτεύονται. Μέχρι την στιγμή, που η πρώην γυναίκα του, γεμάτη ζήλια, θα μπει ανάμεσά τους, με στόχο να τους διαλύσει.

Πρωταγωνιστούν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Νίκος Κούρκουλος, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Ελένη Ζαφειρίου, Μαργαρίτα Λαμπρινού, Σαπφώ Νοταρά, Λίλη Παπαγιάννη, Νότης Περγιάλης.