Δελησταύρου και Υιός, με Λογοθετίδη, Καρέζη το 1957

Το Δελησταύρου και υιός είναι ελληνική, κωμική, κινηματογραφική ταινία, σε παραγωγή Όλυμπος φιλμς Α.Ε., του 1957, σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου και σε σενάριο Χρήστου Γιαννακόπουλου. Πρωταγωνιστεί ο Βασίλης Λογοθετίδης. Η ταινία αναφέρεται στις ερωτικές υποθέσεις ενός πατέρα κι ενός υιού, αλλά και το πώς περιπλέκονται.

Ο Γιώργος που σπούδαζε στη Σουηδία, υιός του Αντώνη Δελησταύρου, επιστρέφει στην πατρίδα του. Ο Αντώνης, που είναι χήρος εδώ και χρόνια, αναθέτει στον υιό του τη διεύθυνση του εργοστασίου του, ώστε να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις και να ξαναφτιάξει τη ζωή του.

Εντούτοις, κάθε φορά που γνωρίζει μια ενδιαφέρουσα δεσποινίδα, συναντά πάντα μπροστά του τον ίδιο αντίζηλο: τον υιό του. Αρχικά χάνει τη Ρένα, που τη λογάριαζε για σίγουρη, όπως χάνει και τη φιλενάδα της Ρένας, την Μπίλυ, την οποία προσέγγισε δειλά και προσεχτικά όταν έχασε τη Ρένα. Κάθε φορά, ο υιός του ήταν εκεί. Τελικά αποφασίζει να φλερτάρει με τη θεία της Μπίλυ, την Αμαλία, χήρα, η οποία ζει κι αυτής μόνη της, για πάρα πολύ καιρό. Εν τέλει, δεν ήταν χήρα, αφού ο σύζυγος, που νόμιζε για νεκρό, επέστρεψε. Κι ο Αντώνης για άλλη μια φορά μένει σαν την καλαμιά στον κάμπο.

Βασίλης Λογοθετίδης... (Αντώνης Γ. Δελησταύρου)
Βαγγέλης Πρωτοπαππάς... (Μικές)
Δημήτρης Νικολαΐδης... (Γιώργος Δελησταύρου)
Στέφανος Στρατηγός... (Σπύρος Χατζηλουκάς)
Γιώργος Γαβριηλίδης... (σχης Μάντζαρης)
Ίλια Λιβυκού... (Ρένα Χατζηλουκά)
Τζένη Καρέζη... (Μπίλη Μαυρογιάννη)
Μαρίκα Κρεβατά... (Αμαλία Μαυρογιάννη)

 

Video Url