Το πιο λαμπρό αστέρι, ήταν η πιο πετυχημένη ταινία του 1967

Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης
Σενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης

Μουσική συνθεση: Γιάννης Μαρκόπουλος

Ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Λαυρέντης Διανέλλος, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Νικήτας Πλατής, Νίτσα Τσαγανέα, Πέτρος Λοχαϊτης, Θύμιος Καρακατσάνης, Μαρία Ιωαννίδου, Σταύρος Ξενίδης, Τζέιμς Πάρις (guest), Αλέκος Ζαρταλούδης, Νίκος Πασχαλίδης, Γιώργος Κυριακίδης, Γιώργος Κωβαίος, Γιώργος Τσαούσης, Ανδρέας Τσάκωνας, Γιάννης Αλεξανδρίδης, Ρένα Πασχαλίδου, Γιάννης Μπουρνέλης, Κώστας Καφάσης, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Δημήτρης Τσουράπης (τύπος στην ψαραγορά)

Η ταινία, “Το πιο λαμπρό αστέρι” προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 652.661 εισιτήρια. Ήρθε στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 99 ταινίες.

-Η πρώτη συνεργασία της Αλίκης Βουγιουκλάκη με την εταιρία, Καραγιάννης–Καρατζόπουλος. Ή ταινία, “Το πιο λαμπρό αστέρι” βοήθησε την εταιρία να ορθοποδήσει οικονομικά.

-Στο πλαίσιο της οικειότητας που είχαν δημιουργήσει με τον κόσμο, οι δύο πρωταγωνιστές διάλεξαν τον δικό τους, ξεχωριστό τρόπο, για να διαφημίσουν την ταινία τους.

Το πιο λαμπρό αστέρι 1967-1968
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στα γυρίσματα της ταινίας “Το πιο λαμπρό αστέρι”.
«Η Αλίκη και ο Δημήτρης σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα με την έγχρωμη ταινία τους, Το πιο λαμπρό αστέρι», έγραφε η διαφήμιση της εφημερίδας, δίνοντας στο κοινό της εντύπωση, ότι η ταινία ήταν το χριστουγεννιάτικο δώρο του ζευγαριού.

-Η Μαρία Ιωαννίδου είχε πει πως στη ταινία, “Το πιο λαμπρό αστέρι”, η Αλίκη είχε απαιτήσει να βάψει τα μαλλιά της μαύρα γιατί δε γινόταν να υπάρξουν δύο ξανθές.

-Το 1967 αναγνωρίστηκε από τον καλλιτεχνικό κύκλο, ως «έτος Στυλιανοπούλου», αφού μέσα σε μια χρονιά είχα παίξει σε δώδεκα ταινίες. Ανάμεσα σε αυτές και «Το πιο λαμπρό αστέρι». Τότε, η Αλίκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ συνεργάζονταν με την εταιρεία Φίνος Φιλμ. Όμως, κάποια στιγμή αποφάσισαν να τερματίσουν την συνεργασία τους με το Φίνο και να πάνε στην Καραγιάννης-Καρατζόπουλος. Ποτέ δεν μάθαμε τους λόγους που χωρίστηκαν με τον Φίνο.

«Το πιο λαμπρό αστέρι» ήταν η πρώτη ταινία που γύρισε η νεοσύστατη εταιρεία παραγωγής, ενώ λαμπρό τους αστέρι θεωρούσαν την Αλίκη. Έτσι, το «αστέρι» στον τίτλο της πρώτης τους ταινίας, συμβολίζει την Αλίκη!

Περίληψη της ταινίας, “Το πιο λαμπρό αστέρι”
Μια όμορφη κοπέλα (Αλίκη Βουγιουκλάκη) εργάζεται στην ψαραγορά και ψυχαγωγεί τον κόσμο με τα τραγούδια της. Ονειρεύεται να γίνει τραγουδίστρια και σύντομα θα εργαστεί στο νυχτερινό κέντρο του Μενεξέ (Νικήτας Πλατής).

Δουλεύει μαζί με τον σπουδαστή κλασικής μουσικής (Δημήτρης Παπαμιχαήλ), με τον οποίο δεν έχει καλές σχέσεις. Αγνοεί ότι η επιτυχία της οφείλεται, εν πολλοίς, στον στιχουργό των τραγουδιών της που δεν είναι άλλος από τον συγκεκριμένο σπουδαστή.

Εκείνος πεισμώνει και, παρά την έλξη που υπάρχει ανάμεσά τους, θα παντρευτεί μια άλλη κοπέλα (Μαρία Ιωαννίδου), κόρη ενός πλούσιου οικογενειακού φίλου (Σταύρος Ξενίδης). Όταν τελικά παραμερίσουν τους ανταγωνισμούς τους, οι δύο νέοι θα ξαναβρεθούν για να ζήσουν ευτυχισμένοι.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url