Βασίλης Λογοθετίδης. Ο ζηλιαρόγατος, παλιές, αλλά καλές ταινίες

Ο ζηλιαρόγατος είναι ελληνική κωμική ταινία του 1956, σε σκηνοθεσία και σενάριο Γιώργου Τζαβέλλα. Το σενάριο βασίστηκε στο θεατρικό έργο του Γεωργίου Ρούσσου "Ο εραστής έρχεται". Πρωταγωνιστούν οι Βασίλης Λογοθετίδης, Ίλια Λιβυκού, Σμάρω Στεφανίδου, Βαγγέλης Πρωτοπαππάς, Λάμπρος Κωνσταντάρας και Καίτη Λαμπροπούλου. Τη μουσική της ταινίας έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις και η παραγωγή έγινε από την Ανζερβός.

 

Η Μίνα (Σμάρω Στεφανίδου), γυναίκα με έντονη κοινωνική ζωή, με αρκετούς γάμους αλλά και διαζύγια στο ενεργητικό της, έρχεται από την Πάτρα στην Αθήνα, για να επισκεφθεί την ξαδέλφη της, Λέλα (Ίλυα Λιβυκού). Από την πρώτη στιγμή διαπιστώνει ότι ο Πότης (Βασίλης Λογοθετίδης), σύζυγος της Λέλας και πολυάσχολος σαπουνοβιομήχανος, παραμελεί την γυναίκα του και αποφασίζει να δράσει.

Οι δυο ξαδέλφες στήνουν, έτσι, παγίδα στον Πότη, για να τον κάνουν να ζηλέψει. Το σχέδιό τους δεν φαίνεται να έχει επιτυχία, μέχρις ότου μπαίνει στην υπόθεση ο Μάρκος (Βαγγέλης Πρωτοπαππάς), κουμπάρος του Πότη, ο οποίος του βάζει ψύλλους στ' αυτιά για τη συζυγική πίστη της Λέλας, όντας βέβαιος πως και η γυναίκα του, Κική, τον απατά και παραθέτοντας στον κουμπάρο του τις σχετικές "ενδείξεις". Το μπέρδεμα φτάνει στο αποκορύφωμά του όταν μπλέκονται στην υπόθεση οι γείτονες του ζευγαριού, Σπύρος (Λάμπρος Κωνσταντάρας) και Τζένη (Καίτη Λαμπροπούλου), οι οποίοι θα αποτελέσουν την πέτρα του σκανδάλου, καθώς η Τζένη ζηλεύει παθολογικά τον Σπύρο.

Ο Πότης, με την καθοδήγηση του Μάρκου, που είναι μανιώδης σινεφίλ, στήνει παγίδα με ένα μαγνητόφωνο στον Σπύρο, καθώς εκείνος έχει πειστεί πως έχει ερωμένη την γυναίκα του, Λέλα, άποψη που έχει επίσης σχηματίσει και η Τζένη. Ωστόσο, στην παγίδα πέφτει ο ίδιος ο Πότης με τη Τζένη. Τα πράγματα ηρεμούν και βρίσκουν τον δρόμο τους όταν εμφανίζεται η Κική (Κυβέλη Θεοχάρη), η οποία ενημερώνει τους κουμπάρους της αλλά και τους γείτονες πως ο Μάρκος έχει ψύχωση με τις κινηματογραφικές ταινίες και πως ακραία πράγματα που βλέπει στις ταινίες θεωρεί πως συμβαίνουν στις σχέσεις τις δικές του αλλά και των φίλων και γνωστών του.

Ηθοποιοί
Βασίλης Λογοθετίδης ... Πότης Αντωνόπουλος, σαπουνοβιομήχανος
Ίλυα Λιβυκού ... Λέλα Αντωνοπούλου, σύζυγος Πότη
Σμάρω Στεφανίδου ... Μίνα Μητσοπούλου, εξαδέλφη Λέλας
Λάμπρος Κωνσταντάρας ... Σπύρος (Πίπης) Αργυρίου, γείτονας ζεύγους Αντωνοπούλου
Καίτη Λαμπροπούλου ... Τζένη Αργυρίου, σύζυγος Σπύρου
Βαγγέλης Πρωτοπαππάς ... Μάρκος Μανωλόπουλος, κουμπάρος ζεύγους Αντωνοπούλου
Κυβέλη Θεοχάρη ... Κική Μανωλοπούλου, σύζυγος Μάρκου
Νίκος Ρίζος ... Μίστος, αγαπητικός της υπηρέτριας του ζεύγους Αντωνοπούλου
Νίκος Καζής ... Πίπης, τραγουδιστής

 

 

Video Url

 

Video Url