Skeeter Davis ~ The End of The World (1962)

Ένα τραγούδι που τα έλεγε όλα, έγινε top 5 σε Ηοτ 100, Easy Listening, R& b, Country, το μοναδικό στην ιστορία.

Το " The End of the World " γράφτηκε από τον συνθέτη Arthur Kent και τη στιχουργό Sylvia Dee , οι οποίοι δούλευαν συχνά ως ομάδα. Έγραψαν το τραγούδι για τον Αμερικανό τραγουδιστή Skeeter Davis και η ηχογράφηση του ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη στις αρχές της δεκαετίας του 1960, φτάνοντας στην πρώτη πεντάδα σε τέσσερα διαφορετικά charts, συμπεριλαμβανομένου του Νο. 2 στο κύριο Billboard Hot 100 . Προκάλεσε πολλές εκδόσεις εξωφύλλου.

Πρόκειται για ένα θλιβερό τραγούδι για τον απόηχο ενός ρομαντικού χωρισμού. Η Dee, η στιχουργός, είπε ότι άντλησε τη λύπη της από τον θάνατο του πατέρα της για να φτιάξει τη διάθεση για το τραγούδι.

Η Davis ηχογράφησε την έκδοσή της με τον ηχολήπτη Bill Porter στις 8 Ιουνίου 1962, στα RCA Studios στο Nashville , σε παραγωγή του Chet Atkins και με τον Floyd Cramer . Είναι η πρώτη και, μέχρι σήμερα, η μοναδική φορά που ένα τραγούδι έσπασε το Top 10 (και το Top 5) και στα τέσσερα charts του Billboard . Το Billboard κατέταξε τον δίσκο ως το Νο. 2 τραγούδι του 1963 .

Στην έκδοση της Davis, αφού τραγουδήσει ολόκληρο το τραγούδι στο πλήκτρο του B-flat- major , το τραγούδι διαμορφώνεται κατά μισό βήμα στο κλειδί του B, όπου η Davis λέει τις δύο πρώτες γραμμές της τελευταίας στροφής, πριν τραγουδήσει. η υπόλοιπη στροφή, τελειώνοντας το τραγούδι.

Το "The End of the World" παίχτηκε στην κηδεία του Atkins σε ένα instrumental από τον Marty Stuart . Το τραγούδι παίχτηκε επίσης στην κηδεία του ίδιου του Davis στο Ryman Auditorium . Η εκδοχή της έχει παρουσιαστεί σε πολλές ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και βιντεοπαιχνίδια (βλ. "Εμφανίσεις στα μέσα" παρακάτω).

Video Url