The Living Years-Mike and The Mechanics

Το τραγούδι γνώρισε τεράστια επιτυχία το 1989 για το side project του κιθαρίστα των Genesis, Mike Rutherford, Mike + the Mechanics. Και εξακολουθεί να μας κάνει να δακρύζουμε όταν ακούμε τους δυνατούς στίχους.

Ο Mike Rutherford το 1993. Εικόνα: Getty
Το μέλος του Genesis και ο ηγέτης των Mike + the Mechanics, Mike Rutherford, συνέγραψε το τραγούδι μαζί με τον Σκωτσέζο μουσικό BA Robertson, ο οποίος ήταν πιο διάσημος για την επιτυχία του 1979  «Bang Bang».

 

Το τραγούδι είναι γραμμένο από την οπτική γωνία ενός γιου που έχει μια συγκρουσιακή σχέση με τον μπαμπά του.

Αφού πεθαίνει ο πατέρας του, ανακαλύπτει ότι αυτός και ο πατέρας του είχαν πολύ πιο ισχυρή σχέση από ό,τι είχε καταλάβει και λυπάται που δεν είπε περισσότερα όσο ήταν ακόμα ζωντανός.

Το τραγούδι γράφτηκε από τον Ράδερφορντ και τον Ρόμπερτσον αφού είχαν πεθάνει και οι δύο πατέρες τους, αλλά οι στίχοι γράφτηκαν από τον Ρόμπερτσον και επικεντρώθηκαν στα άλυτα ζητήματα ανάμεσα σε αυτόν και τον πατέρα του.

Ο Ράδερφορντ είπε αργότερα στη The Sun: "Οι στίχοι γράφτηκαν από τον BA και το τραγούδι είναι για κάτι που πέρασε. Αφορά την έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ του ιδίου και του πατέρα του πριν πεθάνει. Υπάρχει επίσης η ειρωνεία του ότι έκανε μωρό αμέσως μετά την απώλεια του πατέρας του.

Ο πρώην τραγουδιστής των Ace και Squeeze, Paul Carrack, ανέλαβε τα βασικά φωνητικά του τραγουδιού.

Προσθέτοντας άλλο ένα στρώμα στους στίχους του συγκινητικού τραγουδιού, ο Carrack είχε χάσει τον πατέρα του όταν ήταν μόλις 11 ετών.

Πώς γράφτηκε το τραγούδι;
Ο BA Robertson έγραψε τον πρώτο στίχο πριν πεθάνει ο πατέρας του το 1986, την ίδια χρονιά που ο Rutherford έχασε τον πατέρα του. Το ζευγάρι συνέθεσε τη μουσική με βάση τον στίχο και ο Robertson αργότερα κατέληξε στον δεύτερο στίχο.

Ο τελευταίος στίχος δεν του ήρθε παρά λίγο πριν ηχογραφηθεί το τραγούδι. Ο Ρόμπερτσον έμενε σε ένα ξενοδοχείο στο Λος Άντζελες, θυμάται ότι πήγε έξω σε έναν κήπο όταν του ήρθε ο στίχος.

Video Url