See You Later Alligator-Bill Haley and His Comets

Τότε ζούσαν λιγότερα χρόνια, αλλά διασκέδαζαν περισσότερο, το θυμήθηκε ο Νίκος Μπούζας, ήταν 1955, η φράση έχει επιζήσει μέχρι και σήμερα. Η πρώτη ερμηνεία ήταν από τον συνθέτη του Bobby Charles

Αρχικά με τίτλο "Later, Alligator", το τραγούδι, βασισμένο σε μια δομή 12-bar blues χορδής (141541),  γράφτηκε από τον τραγουδοποιό της Λουιζιάνα Robert Charles Guidry και ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά από τον ίδιο με το επαγγελματικό του όνομα " Bobby Charles " το 1955. Η ηχογράφηση του κυκλοφόρησε στην Chess Records με τον τίτλο "Later, Alligator" ως το 1609 τον Νοέμβριο του 1955 με την υποστήριξη του "On Bended Knee".

Ο Guidry, ένας μουσικός Cajun , υιοθέτησε ένα στυλ μπλουζ επηρεασμένο από τη Νέα Ορλεάνη για την ηχογράφηση. Η μελωδία του τραγουδιού δανείστηκε από το "Later for You, Baby" του bluesman Guitar Slim που ηχογραφήθηκε το 1954. Ο Guidry έγραψε επίσης "», το οποίο ηχογράφησε ο Fats Domino .

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε επίσης από τον Roy Hall, ο οποίος είχε γράψει και ηχογραφήσει το " Whole Lotta Shakin' Goin' On " δέκα εβδομάδες πριν, την 1η Δεκεμβρίου 1955, σε μια συνεδρία στο Νάσβιλ.

Video Url

 

Video Url