Για τους Genesis και όχι μόνο

Από χθες άρχισα να γράφω μέσα απ την απίστευτη αίσθηση μιας ακόμα
υπέροχης εκπομπής αφιερωμένης στη συνέχεια του 1972!  Δεν καταφερα να τελειώσω  ολα όσα ήθελα να σχολιασω, ωστοσο αυτά τα λίγα είναι νομιζω αρκετά για να εκφρασω την έκπληξη μου αρχικα και τον ενθουσιασμό μου στη συνέχεια γι αυτό που άκουσα το πρωτο μισάωρο της εκπομπής!

Ποιος απ τους παλαιότερους ιδιαιτερα από εμάς ακροατές δεν θα ομοφωνούσε  γι αυτό το τεράστιο δημιούργημα των Genesis που ακούσαμε!! …  Η έκπληξη ήταν ότι  ένα τέτοιο αριστούργημα εκείνης της εποχής 23 λεπτών, το “Supper’s ready” απ το άλμπουμ τους  “Foxtrot ”, δεν ακούγεται δυστυχως σήμερα εκτος αν το ψάξεις από μόνος σου.

Το είχα κι εγώ ξεχάσει για να είμαι ειλικρικης, ενω ήμουν και εξακολουθώ να είμαι λάτρης των Genesis και του κάθε ενός μέλους τους ξεχωριστά στο γρουπ τους και βέβαια ως σόλο του Gabriel και Collins στη συνέχεια. Ήταν μια ονειρική απογείωση αυτό το 23λεπτο! Κλασική μουσικη!  Απ τους πρωταρχικους ευφυέστατους δημιουργούς του  progressive rock!

Πραγματικα … σ ευχαριστουμε Γιάννη για ακόμα μια φορά για όλα και για όσα μας προσφέρεις μέσα απ την εκπομπή  σου καθημερινά με αυτό το πλούσιο και πολύτιμο μουσικό υλικό.

Θα ήθελα να είχα τον χρόνο τώρα να σχολιασω και για τον Cat Stevens ή τους ELO, αλλά θα αφήσω τα σχόλια μου αυτά για μια επόμενη φορά. Άλλωστε το έχω πει πολλές φορές πως είναι τόσα πολλά τα ερεθίσματα μέσα απ τα φοβερά ακούσματα καθημερινά καθώς και η σημαντική πληροφόρηση που δεχόμαστε για την δημιουργία όλων αυτών των καταπληκτικών μουσικών επιτευγμάτων, που θα εξακολουθώ να μην προλαβαίνω  να συνθέτω εγκαιρα τα κείμενα μου! Η μια εκπομπή καλύτερη απ την άλλη !!

Μαρία Μενδρινου

Video Url