Van Halen: Το "Beat It" του Michael Jackson και η παραλίγο διάλυση του γκρουπ

Van Halen
Photo by Wikimedia Commons

Ποια ήταν η στάση του drummer Alex Van Halen στη συμμετοχή του αδερφού Eddie στο πασίγνωστο τραγούδι

Στις 22 Οκτωβρίου κυκλοφορούν τα απομνημονεύματα του drummer των Van Halen, Alex, με τίτλο "Brothers". Στο νέο αυτό βιβλίο, ο Alex Van Halen μιλά μεταξύ άλλων για την ιδιαίτερη και ταυτόχρονα πολύπλοκη σχέση που είχε με τον αδερφό του Eddie. Καλύπτει την περίοδο από την παιδική τους ηλικία και τη μετανάστευση στις ΗΠΑ, μέχρι την άνοδο τους στα αστέρια μέσω του θρυλικού γκρουπ που δημιούργησαν. Κομβικό σημείο υπήρξε η διάλυση του αρχικού lineup, το 1984. Ο Alex φαίνεται πως έχει τις απαντήσεις.

"Γιατί να δανείσεις το ταλέντο σου στον Michael Jackson; Δεν το καταλαβαίνω." είπε ο Alex Van Halen μιλώντας μετά το θάνατο του αδερφού του στο Rolling Stone και συνέχισε λέγοντας "Το αστείο είναι πως ο Eddie αναρωτήθηκε "ποιος ξέρει αυτό το παιδί πραγματικά (σ.σ. : Τον Jackson). Οκ, έκανες το λάθος, μην ξύνεις την πληγή τώρα".

Ο απόηχος του Beat It και η επιρροή στους Van Halen

Το riff και το solo του Beat It είναι από τις πλέον αναγνωρίσιμες σήμερα μελωδίες στην pop και rock μουσική. Το Thriller του Michael Jackson είναι σήμερα το album με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, όλων των εποχών. Η συμμετοχή του Eddie Van Halen στο τραγούδι έκανε ρήγμα στο συγκρότημά του, καθώς ήταν τότε που ο David Lee Roth σκέφτηκε να προχωρήσει σε solo καριέρα. Το αυθεντικό lineup των EVH, AVH, Roth και Michael Antony, έδωσε ως τελευταίο δίσκο το θρυλικό 1984, που περιείχε την σούπερ επιτυχία "Jump"