Pink Floyd : Ποιες είναι οι φιγούρες στο εξώφυλλο του Wish you Were Here;

Wish You Were Here

Το ιστορικό εξώφυλλο ενός από τα πλέον κλασικά albums των Pink Floyd

Μετά το διάσημο πρίσμα του The Dark Side of the Moon, η φωτογραφία του Wish you Were Here είναι ίσως αυτή με την οποία ο περισσότερος κόσμος έχει συνδέσει τους Pink Floyd. Η φώτο των δύο επιχειρηματιών που κάνουν χειραψία είναι του Aubrey Po Powell της Hipgnosis, σε συνεργασία με τα διάσημα Burbank Studios της California. Η ιδέα της φωτογραφίας είναι πως οι άνθρωποι τείνουν να κρύβουν τα πραγματικά τους συναισθήματα, από φόβο μήπως "καούν". Εξ ου και η φωτιά στο σώμα ενός από τους δύο επιχειρηματίες. 

Τα "μοντέλα" της φωτογραφίας ήταν οι κασκαντέρ Ronnie Rondell και Danny Rogers. Πολλά χρόνια φυσικά πριν από τη χρήση της τεχνολογίας CGI, ο ένας εκ  των δύο μοντέλων φόρεσε ειδική στολή που επιβραδύνει τη φωτιά. Μιλώντας στο Rolling Stone πριν από μερικά χρόνια, ο Aubrey Powell θα πει πως o Rondell "συμφώνησε" να πυρποληθεί πολλές φορές 

"Όπως μπορείτε να φανταστείτε, είναι μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία να πυρπολείσαι, ήταν δε παραπάνω επικίνδυνο επειδή ήμουν ακίνητος. Κανονικά σε αυτές τις περιπτώσεις κινείσαι. Αλλά ήμουν τυχερός εκείνο το απόγευμα. Δε φυσούσε. Έκανα το πλάνο 14 φορές. Τη 15η φορά ένα αεράκι παραλίγο να κάψει το πρόσωπο του Rondell. Όλη η ομάδα πήδηξε πάνω του και με τον πυροσβεστήρα του έσωσε τη ζωή. Είπε φυσικά ότι δεν το ξανακάνει αλλά είχα τη φώτο έτοιμη". 

O Ronnie Rondell είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης που έχει δουλέψει σε περισσότερες από 100 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των Spartacus, Predator 2, καθώς και του ανεπανάληπτου cult film "They Live" 

 

 
Tags