The Who : Πέντε (σπουδαία) συγκροτήματα που μισούσε ο Pete Townshend

Photo by Wikimedia Commons

Τα γούστα του κιθαρίστα των The Who προκαλούν πραγματικά έκπληξη 

Η παγκόσμια ροκ κληρονομιά των The Who είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο έχουν μείνει και στην ιστορία για τις ξεχωριστές προσωπικότητες των μελών τους. Τα τερτίπια του Keith Moon τον ακολουθούν μέχρι σήμερα, πολλά χρόνια μετά το θάνατο του, ενώ δεν ήταν λίγες και οι φορές που ο Pete Townshend έκανε αίσθηση με τις δηλώσεις του. Τη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί η γνώμη που είχε ο Townshend για πέντε θρυλικά γκρουπ.

1) Beatles:
Παρόλο το γεγονός πως και τα δύο γκρουπ ήταν μέλη της british invasion, ο Townshend πάντα θεωρούσε πως ο ήχος των The Who ήταν επαναστατικός, σε αντίθεση με των Beatles που τον θεωρούσε καλογυαλισμένο. Το 1966 σε συνέντευξη του στο BBC και στην εκπομπή A Whole Scene Going, ο Townshend τους χαρακτήρισε μουσικά άθλιους. 

2) Led Zeppelin: 
"Δε μου άρεσε τίποτα από όσα κάνανε. Και δε μου αρέσει να μας συγκρίνουν". Ο Townshend μάλιστα ισχυριζόταν πως ο ήχος του Live at Leeds αντιγράφηκε κατά κόρον, μεταξύ άλλων και από τους Zeppelin. 

3) Kiss: 
Σε συνέντευξη του το 2014, ο Townshend είπε πως δεν υπήρχε περίπτωση το θεατρικό φαινόμενο των Kiss να ξεκινούσε από την Αγγλία ή την Ευρώπη. Τους χαρακτήρισε μάλιστα ως "παρωδία του ροκ" και συνδυασμό "του περιοδικού Creem, του Las Vegas και του Καρναβαλιού"

4) Deep Purple:
Παρά το γεγονός ότι ήταν φίλος με τα μέλη των Deep Purple, δεν του άρεσε ποτέ το γεγονός ότι τους έβαζαν τότε στις ίδιες μουσικές κατηγορίες. Μιλώντας στο Sound International, είχε πει πως μισούσε τη μουσική τους και δεν του αρέσουν καθόλου οι θεατρικές ερμηνείες τους και το στυλ του Ritchie Blackmore.

5) The Who: 
Είναι απλό. Δεν τα πήγαινε πολύ καλά με κανέναν από τους bandmates του. Και το έδειχνε συχνά. Μιλώντας κάποτε στο Rolling Stone είχε πε πως ευτυχώς δε χρειάζεται πλέον να συνεργάζεται μαζί τους καθώς ήταν "γ@... δύσκολοι". Δήλωση για την οποία απολογήθηκε μετά λέγοντας :
"I was being ironic in my own English way by suggesting it is something I am glad about."