Μόνο ένας υποχρεωτικός γάμος μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό κοινής αποδοχής ίσως άλλαζε κάτι

Δυστυχώς αυτοί που ελέγχουν το διαδίκτυο για κάποιο άγνωστο λόγο πιστεύω ότι δεν προωθούν ανάλογα θέματα, μπορεί να είναι και απλή αδιαφορία του κόσμου.

Σε μερικές εβδομάδες θα ξέρουμε τους νέους αρχηγούς στα 2 κόμματα της αντιπολίτευσης που έχουν περάσει από την εξουσία σαν κυβέρνηση.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, προς το παρόν δεν υπάρχει στα δύο κόμματα το ισχυρό όνομα που θα μπορούσε άμεσα να προκαλέσει προοπτικές αλλαγής στην χώρα μας όσον αφορά το πρώτο κόμμα, δηλαδή την ΝΔ.

Αυτοί που δεν έχουν δοκιμασθεί  στο παρελθόν δεν σημαίνει ότι έχουν και την ικανότητα να ξεχωρίσουν, απλά οι ψηφοφόροι ενδεχομένως θα τους ψηφίσουν στην προσπάθεια τους για μία αλλαγή η οποία πιστεύουν ότι θα μπορούσε να λύσει βασικά προβλήματα τους, όπως η ακρίβεια και γιατί όχι και τα φυσικά φαινόμενα για τα οποία διάφοροι διατείνονται ότι έχουν λύσεις.

Η μόνη λύση που βλέπω σ' αυτή τη φάση και η οποία πιστεύω ότι έχει μία λογική, είναι οι κοινές εκλογές ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ με κοινούς υποψήφιους και από τα δύο κόμματα, ένωση των κομμάτων και νέος αρχηγός σε ένα νέο κόμμα που θα μπορούσε να πλησιάσει το 30% και να διεκδικήσει την εξουσία.

Διαφορετικά, ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένος, αν κερδίσει ο Κασσελάκης θα έχουμε και άλλες αποχωρήσεις, συνέχεια της αμφισβήτησης και καμία εξέλιξη όσον αφορά την δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δεν είναι τυχαία σε πτωτική πορεία.

Αν πάλι χάσει, υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνει νέο κόμμα και να πάρει πιο πολλούς ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πια είναι σχεδόν ανύπαρκτος, σαν να είναι όλα ένα μέρος σχεδίου που ήθελε την διάλυση του.

Στο ΠΑΣΟΚ, τυχόν επανεκλογή του Ανδρουλάκη θα ανεβάσει το κύρος του, αλλά δύσκολα θα τον κάνει τον ηγέτη που ψάχνουν.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι δεν είναι αποδεκτοί από όλο το φάσμα του ΠΑΣΟΚ και δύσκολα θα επιβληθούν.

Ναι ο Δούκας, αν εκλεγεί, σαν κάτι καινούργιο, αρχικά μπορεί να προκαλέσει έναν ενθουσιασμό, τα είδαμε όμως και με τον Κασσελάκη, ο Δούκας είναι του 13%, τόσο πήρε αρχικά στον δήμο της Αθήνας, μετά μπορεί και να τον ψήφισαν και νεοδημοκράτες γι' αυτό έχουμε την δυσαρέσκεια των υποστηρικτών του Μπακογιάννη και ίσως τον πόλεμο που κάνουν τα πολλά ΜΜΕ που ελέγχει ο κουμπάρος, στον Μητσοτάκη. 

Η ένωση ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον δεν θα είναι εύκολη γιατί κανείς δεν θα θέλει να τον καπελώσει ο άλλος, ενώ τώρα θα μιλήσει ο λαός για τον ποιον θέλει, τρελό, αλλά έχει την λογική του.