Λουίζα: Μπαμπά η μουσική όπως την ήξερες πέθανε, Give It Up!

Έκανα μία ακόμα προσπάθεια μήπως ευαισθητοποιήσω κάποιους δίνοντας σαν δώρο cd των U2 και Depeche Mode, ανταποκρίθηκε μόνος ένας παλιός γνωστός φίλος και αυτός όχι για τα cd, απλά θέλησε να δηλώσει την συμπαράσταση του στους προβληματισμούς μου.

Άλλος φίλος χθες βράδυ μου είπε, αφού βλέπεις ότι δεν ενδιαφέρεται κανείς, γιατί επιμένεις, στεναχωριέσαι και στεναχωρείς και το περιβάλλον σου. Ο κόσμος έχει τα προσωπικά του προβλήματα, σκέφτεται πώς θα ανταπεξέλθει στα καθημερινά έξοδα, δεν τον ενδιαφέρει το πώς θα επιζήσει η σελίδα σας.

Η Λουίζα η κόρη μου, που την ρώτησα για να έχω μια άποψη από νέα γυναίκα, πιστεύει ότι η μουσική με την παλιά έννοια πέθανε και τώρα πια είναι συνοδευτική σε διάφορες ανθρώπινες δραστηριότητες, , χωρίς όμως την σημασία  που είχε παλαιότερα. Παρ' το απόφαση μου λέει συχνά, όσο και να επιμένεις δεν θα βρεις ανταπόκριση.

Το είπα στον Πετρίδη, ο οποίος όπως κι εγώ εκτιμά την άποψη και τις γνώσεις της Λουίζας και συμφώνησε λέγοντας μου ότι η μουσική, το σινεμά, η λογοτεχνία και πολλά άλλα που ήταν στα βασικά ενδιαφέροντα σε προηγούμενες γενιές τώρα δεν...  αυτός είναι ίσως και ο βασικός λόγος που δεν θέλει να με υποστηρίζει ανοικτά, γιατί ξέρει ότι αυτή η απαξίωση σε τέτοιο βαθμό υπάρχει μόνο σε χώρες όπως η Ελλάδα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά για να την αλλάξουμε, αν και πάντα θα υπάρχουν παιδιά που θα θέλουν να παρακολουθούν τις νέες εξελίξεις στην μουσική.

Αυτή η αδιαφορία, δεν συμβαίνει βέβαια σε τέτοιο βαθμό σε άλλες δυτικές χώρες, εδώ υπάρχει και το μίσος που συχνά δείχνουν διάφοροι σε ότι έχει απήχηση. Γιατί πχ δεν μίλαγε κανείς για την Taylor Swift που ήταν Νο 1 στις ΗΠΑ εδώ και 15 χρόνια τουλάχιστον, , γιατί απλούστατα η αίγλη της δεν είχε φτάσει στην Ευρώπη και βασικά δεν ένοιωθαν ότι απειλείται το είδωλο της νιότης τους η Madonna η οποία βέβαια τώρα πια δεν έχει καμία σχέση με την απήχηση της Taylor Swift η οποία είναι σε επίπεδο Elvis και Beatles, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι την συγκρίνουμε μαζί τους σε καλλιτεχνική αξία.

Τέλος πάντων εγώ δεν θα τα παρατήσω εύκολα, θα συνεχίζω να σας παρουσιάζω, όσο μπορώ, όπως και ο Πετρίδης τις Chappell Roan, Billie Eilish, Beabadoobee, Charli XCX, την Clairo, όσοι πιστεύουν σε εμάς ακολουθούν.