Τζο Μπάιντεν, σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν

Η απόφαση για την απόσυρση του Αμερικανού προέδρου από τις επόμενες εκλογές έχει ένα και μοναδικό κίνητρο, το να βρεθεί τρόπος να μην πάρει την εξουσία ο Τραμπ και όπως δείχνουν τα πράγματα δεν αποκλείεται να τα καταφέρει.

Ο Ντόναλντ Τραμπ για τους αντιπάλους του έχει πολλά μειονεκτήματα, με πιο βασικό το ότι είναι ένα νέο είδος πολιτικού που δεν δείχνει διατεθειμένος να υπακούει στο κατεστημένο.

Όσοι τον πολεμούν ξεχνάνε σκόπιμα το ότι επί της θητείας του η Αμερική δεν έκανε καμία επέμβαση σε ξένη χώρα ούτε έδειξε στοιχεία του Ομπάμα που οι επεμβάσεις του άφησαν πολλούς νεκρούς και του χάρισαν το Νομπέλ της Ειρήνης.

Δεν είναι βέβαια ο ιδανικός πρόεδρος για την Αμερική ο Τραμπ, την τρέλα του την έχει, όμως οι δημοκρατικοί πια έχουν ξεφύγει αρκετά, υπάρχει μία αντιπαλότητα που ξεπερνάει ακόμα και αυτή που υπάρχει στην Ελλάδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Μητσοτάκη, όχι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αυτό συμβαίνει και σε άλλες χώρες στην Ευρώπη όπου μερικά κόμματα ανυπομονούν να είναι εξουσία για να ασκήσουν μία πολιτική που συχνά φλερτάρει με παράξενες καταστάσεις.

 

Στην Αμερική, στην Ελλάδα, αλλά και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες τα μεγάλα ΜΜΕ  δεν ακολουθούν πια την παλιά τακτική δημοσιογραφίας, οι οικονομικές δυσκολίες και το διαδίκτυο έχουν αλλάξει πολλά, όπως έλεγε ο Ρασούλης το κακό παραμονεύει και την χώρα υπονομεύει, πώς ζούνε όλα αυτά τα ΜΜΕ.

ΟΙ Δημοκρατικοί θα κάνουν τα πάντα για να επικρατήσουν, αν βγει ο Τραμπ θα αλλάξουν πολλά γι' αυτούς, του έχουν κάνει την ζωή δύσκολη, ίσως θα έχουμε απρόβλεπτες εξελίξεις.

Ο Μπάιντεν είναι αλήθεια ότι είχε προβλήματα συμπεριφοράς, όμως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είναι αυτός που απόλυτα παίρνει τις αποφάσεις, βέβαια κάθε μήνας που πέρναγε θα ήταν χειρότερα γι' αυτόν, αλλά και ο άλλος δεν είναι μικρός, το λάθος κινδυνεύει  να το κάνει μέχρι τον Νοέμβριο.

Ο Μπάιντεν πάντως είναι 5 μήνες μεγαλύτερος από τον Mick Jagger και 6 μήνες μικρότερος από τον McCartney.