Τουρισμός, καφετέριες και πολιτική κινούν την οικονομία μας

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός συχνά μας διαβεβαιώνουν για το πόσο καλά πάει η οικονομία μας, από την άλλη η αντιπολίτευση, με επικεφαλής τον Κασσελάκη που δεν αυτοχαρακτηρίζεται σαν φτωχός, συνέχεια κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει βυθίσει την χώρα στην φτώχια, δεν έχουμε να πληρώνουμε τα νοίκια, να πάμε διακοπές και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και να φάμε, αυτό σίγουρα θα ισχύει για κάποιους συμπατριώτες μας.

Η αλήθεια δείχνει να είναι το ότι η μαύρη εργασία και η μαύρη οικονομία οργιάζει, τα επιδόματα πέφτουν βροχή σε αμφίβολους δικαιούχους που ενδεχομένως έχουν άλλες 5 παράνομες δουλειές και τα αποτελέσματα για το ισοζύγιο πληρωμών είναι απογοητευτικό.

Νέα σημαντική αύξηση του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το πεντάμηνο Ιανουάριος - Μάιος 2024 κατά 1,7 δισ ευρώ λόγω της νέας ανησυχητικής διεύρυνσης του εμπορικού ελλείμματος κατά 2,3 δισ ευρώ στο ίδιο διάστημα. Η αρνητική εξέλιξη έρχεται παρά το γεγονός ότι επιδρά εξαιρετικά θετικά στο ισοζύγιο το πλεόνασμα από την εξαγωγή υπηρεσιών, όπως είναι ο τουρισμός και η ναυτιλία. Η νέα διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος οφείλεται στη νέα μείωση των εξαγωγών αγαθών το πεντάμηνο κατά 4,1% και στην αύξηση των εισαγωγών το ίδιο διάστημα κατά 4,3%. 

Οι καφετέριες αποτελούν μία μόνιμη σταθερή πηγή εσόδων για αρκετούς Έλληνες, όμως τα πολλά χρήματα είναι για όσους ασχολούνται με την πολιτική, εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες αυτοί που ασχολούνται στα ΜΜΕ με την πολιτική, χιλιάδες αυτοί που είναι ενεργοί και προωθούν τις θέσεις των κομμάτων, βασικά στο διαδίκτυο και πολλές χιλιάδες αυτοί που εργάζονται σαν βοηθοί των βοηθών στα κομματικά και ειδικά στην κυβέρνηση και τα μεγάλα κόμματα, με καλούς μισθούς, αφού αυτοί στηρίζουν τους κομματικούς μηχανισμούς.