Επιδότηση σε όσους επέλεξαν Πράσινο και Κίτρινο τιμολόγιο στο ρεύμα, οι του Μπλε για την κυβέρνηση είναι τα μόνιμα κορόιδα

Με τρία μέτρα που περιλαμβάνουν, επιδοτήσεις στους οικιακούς καταναλωτές, επαναφορά του τέλους ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο για δυο μήνες, αλλά και έκτακτο μηχανισμό που θα παρεμβαίνει σε περίπτωση στρεβλώσεων, απαντά η κυβέρνηση στις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος. Το ακριβές ποσό της επιδότησης για κάθε κατηγορία θα ανακοινωθεί τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

Σημειώνεται, ότι από τα μέτρα θα επιδοτήσουν τα κυμαινόμενα τιμολόγια – κίτρινα και πράσινα – ενώ δεν αφορά τα μπλε που είναι σταθερά.

Πιο αναλυτικά, οι επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος επιστρέφουν, τουλάχιστον για τον Αύγουστο. Θα αφορούν όλους τους οικιακούς καταναλωτές που έχουν κυμαινόμενα τιμολόγια, με μηνιαίο όριο τις 500 κιλοβατώρες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε μόνιμη βάση αποκλείει από τις επιδοτήσεις αυτούς που πληρώνουν τους φόρους τους και τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους ενώ μόνιμα βοηθάει όσους με διάφορα τεχνάσματα, δηλώνουν μηδενικά ή ελάχιστα εισοδήματα, και είναι ανασφάλιστοι γιατί για να παίρνουν τα επιδόματα  κάνουν μαύρη εργασία.

Όποιος επέλεξε λοιπόν τα μπλε τιμολόγια χαμένος θα βγει για να βοηθήσει τους τζογαδόρους λες και δεν ξέραμε ότι οι χαμηλές τιμές στην αρχή ήταν το δόλωμα των εταιρειών ενέργειας με την ανοχή κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζω έχει ψηφίσει τον νόμο με το χρηματιστήριο ενέργειας που είναι βέβαια ευρωπαϊκής προέλευσης.