CBGB : Το θρυλικό club της Νέας Υόρκης και η τελευταία μεγάλη ταινία του Alan Rickman

Photo by Wikimedia Commons

Ένα από τα clubs στα οποία γράφτηκε μουσική ιστορία 

Ήταν 8 Σεπτεμβρίου του 2005 όταν το χαρτί της έξωσης κατέφτασε στο club CBGB, στο Νότιο Manhattan. Μία τεράστια ιστορικά, πολιτιστικά και μουσικά περίοδος έφτανε σιγά σιγά προς το τέλος της. Η αρχή είχε γίνει το 1973 όταν με το moto "only original music" ο Hilly Krystal θα μετατρέψει ένα club μηχανόβιων στο μεγαλύτερο φυτώριο συγκροτημάτων που υπήρξε ποτέ. Θα το ονομάσει "Country BlueGrass Blues and Other Music For Uplifting Gormandizers". Από εκεί θα ξεκινήσουνε κάποια ονόματα (χωρίς περαιτέρω περιγραφή) όπως οι Ramones, η Patti Smith, η Blondie, οι Talking Heads, οι Police, οι Television κ.α. Μαζί τους και οι αυτοκαταστροφικοί Dead Boys, στους οποίους ο Krystal επιλέγει να γίνει manager, αντί για τους Ramones. Καυγάδες, μαχαιρώματα, ασυνέπεια, μια επιλογή που αποδείχτηκε από τις πλέον λαθεμένες. 

Στα 80s το club θα στεγάσει την νεοφυή punk & hardcore σκηνή της Νέας Υόρκης, με μπροστάρηδες τους ιδιαίτερα αγαπητούς στο ελληνικό κοινό Agnostic Front. Ωστόσο, ιστορικά θα μείνουν και τα live συγκροτημάτων της Δυτικής Όχθης όπως οι Guns n Roses.

Η ιστορία του μακαρίτη πλέον Hilly Krystal και του club αποδίδεται θαυμάσια στην ταινία "CBGB", με τον τεράστιο Alan Rickman σε έναν από τους τελευταίους ρόλους της καριέρας του, λίγα χρόνια πριν φύγει από τη ζωή.

Σήμερα στη θέση του CBGB βρίσκεται η μπουτίκ του γνωστού οίκου John Varvatos.

 

 

Tags