David Bowie : Αυτά ήταν τα "υποκατάστατα" των ουσιών για τον καλλιτέχνη

Ο κιθαρίστας Earl Slick μίλησε για τη συνεργασία του με τον ροκ Δανδή

O Earl Slick υπήρξε για πολλά χρόνια φίλος και συνεργάτης του David Bowie. Η συνεργασία τους ξεκίνησε από το Diamond Dogs του 1974, φτάνοντας εν μέσω διαλλειμμάτων στο The Next Day του 2013. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό βιβλίο "Guitar", όπου μεταξύ άλλων περιέγραψε τις ατέλειωτες ώρες ηχογραφήσεων. Η δεκαετία του 70 ήταν μια πολύ έντονη δεκαετία, όσον αφορά τις ουσίες και τις καταχρήσεις, και ο Slick έδωσε τη δική του οπτική στο θέμα αυτό.

"Στα 70s, θα καθόμασταν στο δωμάτιο ελέγχου στο studio και θα "καίγαμε" τα μυαλά μας και θα ξεκινούσαμε δουλειά πολλές ώρες αργότερα. Αντίστοιχα, στο The Next Day ήμασταν πολύ πιο μεγάλοι προφανώς, και δεν υπήρχαν ουσίες, καθόλου. Το 2012 ήμασταν όλοι νηφάλιοι. Δεν ήταν καν μέρος της ζωής μας. Αλλά εκείνη την περίοδο κοπανούσαμε τους espresso".

Δεν ήταν όμως μόνο ο καφές τον οποίο απολάμβανε το δίδυμο. Ο Slick μίλησε για την άλλη "ένοχη" απόλαυση τους.

"Υπήρχε ανέκαθεν εκεί κοντά ένα αρτοποιείο, η Bella Ferrara, ένα μικρό vintage μέρος. Αγόραζα συχνά μπισκότα με καβουρδισμένα αμύγδαλα, τα οποία ήταν απίστευτα, και τα έφερνα στις πρόβες. Ο David θα τσάκιζε ένα ολόκληρο κουτί από αυτά. Μαζί με τον espresso του φυσικά. Όταν δουλεύαμε πάνω στο The Next Day, σταμάτησα στο αρτοποιείο και πήρα ένα κουτί από τα μπισκότα. Ο Bowie έφερε πάστες από ένα άλλο ζαχαροπλαστείο, είχαμε και μια μηχανή εσπρέσσο στο στούντιο, και απλά το "κάψαμε".

Ο τελευταίος δίσκος του David Bowie ήταν το BlackStar του 2016. Λίγες μέρες αργότερα, έφυγε από τη ζωή στα 69 του χρόνια.