22 χρόνια χωρίς τον σπουδαίο Robbin Crosby 

Το ομορφόπαιδο των Ratt που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τη φήμη του

Ένας γίγαντας 1.96 μέτρων, ένα ομορφόπαιδο που τα απέκτησε όλα γρήγορα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τα άξιζε 100%. Στην τελευταία του συνέντευξη, ενώ γνώριζε πως λόγω του AIDS το τέλος του ήταν κοντά, ήταν σαφής : 

"Να μην κλάψει κανείς στην κηδεία μου. Έζησα δέκα ζωές". 

Ο Robbin Crosby τα έκανε όλα σωστά. Βρέθηκε στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή, υπήρξε μέλος του πλέον ταλαντούχου hair metal γκρουπ, των θρυλικών Ratt. Η χημεία μεταξύ των πέντε μελών έδωσε 5 σπουδαία albums και ένα EP, υπερ-αρκετά ώστε η κληρονομιά τους να στέκει ψηλά μέχρι και σήμερα. Ιδανικός ρυθμικός κιθαρίστας, άφηνε χώρο και προσέφερε την απόλυτη βάση στον guitar hero Warren DeMartini ώστε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. 

RATT

Με τους Ratt τα έζησε όλα. Χρυσούς δίσκους, τεράστιες περιοδείες σε Αμερική και Ιαπωνία, parties και υπερβολή. Όλα αυτά φυσικά ενέχουν και την αυτοκαταστροφή. Ο Robbin Crosby δεν είχε το ψυχικό σθένος να διαχειριστεί τη φήμη, τα χρήματα, τη λατρεία του κόσμου και ιδιαίτερα του γυναικείου φύλου. Μία από τις πλέον δημοφιλείς συντρόφους του υπήρξε και η Tawny Kitaen, μετέπειτα σύντροφος του David Coverdale αλλά και του προσφάτως εκλιπόντος O.J. Simpson. 

robbin crosby

Η χρήση ουσιών πήρε τα καλύτερα στοιχεία του και τον έκανε ανήμπορο να ακολουθήσει το απαιτητικό πρόγραμμα των Ratt. Στο τελευταίο album όπου συμμετείχε, το Detonator του 1990, η πλειοψηφία των μερών της κιθάρας έχει παιχτεί από τον DeMartini. Ύστερα από την πρόσκαιρη διάλυση των Ratt, ο Robbin Crosby αποσύρθηκε. Οι τελευταίες εμφανίσεις του δε θύμιζαν σε τίποτα τον πανέμορφο δίμετρο νεαρό που κατακτούσε τη σκηνή και το κοινό με ένα χαμόγελο. Γνώριζε πως το τέλος του είναι κοντά. 

Ο Robbin Crosby έφυγε από τη ζωή λόγω επιπλοκών από το AIDS, στις 6 Ιουνίου του 2002. Λέγεται πως η κατάσταση του επιδεινώθηκε ύστερα από τη χρήση μιας μολυσμένης βελόνας. Ήταν μόλις 42 ετών. Υπήρξε ένας απόλυτος rock n roll star, ο οποίος έφυγε νωρίς λόγω της αυτοκαταστροφής. Τα τραγούδια του παραμένουν αιώνιοι σύντροφοι σε ένα κοινό που τον λάτρευε. 

 

 

Tags