Είναι οι καφετέριες και τα σουβλατζίδικα 'η βαριά βιομηχανία της χώρας';

Στην σημερινή Ελλάδα, ένας νέος που έχει την δυνατότητα να στήσει μια επιχείρηση θα ξεκινήσει πρώτα σκεπτόμενος να ανοίξει μία καφετέρια ή ένα φαγάδικο, δεν θα ανοίξει βέβαια φούρνο, να σηκώνεται από την νύχτα, ούτε θα ασχοληθεί με την αγροτική ζωή που συχνά έχει τα ζόρια της και σήμερα δεν είναι όπως παλαιότερα που πέφταν χωρίς έλεγχο τα χρήματα από την Ευρώπη και οι αγρότες τα έκαναν πολυτελή αυτοκίνητα.

Το να στήσεις βιομηχανία στην Ελλάδα θα είναι ένα άπιαστο όνειρο και θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι θα χάσεις τα λεφτά σου, αφού τα προϊόντα που θα παράγεις θα μπορείς να τα διαθέτεις σ' αυτούς που τα προωθούν στην κατανάλωση μόνο αν υποχωρήσεις σε όλες τις απαιτήσεις τους.

Οι μεσάζοντες παίζουν σημαντικό ρόλο στην σημερινή κοινωνία και είναι αυτοί που βγάζουν μάλλον τα πιο εύκολα χρήματα.

Αν φτιάχνεις πχ οδοντογλυφίδες, για να στις βάλει το επώνυμο σούπερ μάρκετ στις βιτρίνες του θα πρέπει να σκοτώσεις την τίγρη, την αρκούδα και .δεν ξέρω τι άλλο, από την άλλη το κράτος τους χαρίζει συνέχεια χρήματα για να μην μειώσουν ή διώξουν προσωπικό και κερδίζουν αυτοί που τα απολαμβάνουν στην Μαγιόρκα.

Το προσωπικό εργάζεται συνήθως με λίγα χρήματα και συχνά σε εξάωρα, όχι οκτάωρα και αυτά ενώ έχουν τεράστια κέρδη που αυξάνονται κάθε χρόνο.

Αυτοί είναι η αιτία της ακρίβειας, αν εξαιρέσουμε τα βασικά πράγματα, όπως τα είδη μαναβικής που παίζουν ρόλο οι καιρικές συνθήκες και ο χρόνος παραγωγής, και αυτά που κάνουν μπαμ, κάτι μακαρόνια, γάλα κλπ, όλα τα άλλα μπορεί να έχουν αυξηθεί και 60% και ο κόσμος αγοράζει.

Είδα σήμερα κάτι μέτριες μοσχαρίσιες μπριζόλες, 15,40 το κιλό, τι στιγμή που το μεροκάματο είναι, πόσο 30-35 ευρώ.