Ο Γιάννης Πετρίδης και το Led Zeppelin IV

''δύο τραγούδια , που σταματάνε την ανάσα 
φλερτάροντας πέρα από τα όρια κάθε αίσθηση 
της ακοής μέσα στην σιγαλιά της νύχτας"

Δεν γίνεται αυτό. Οσο και να λέω ψυχραιμία, κάτσε και κοιμήσου, μην σηκώνεσε, ετσι και αλλιώς δεν έχεις ούτε τσιγάρα,(άντε ,ένα, θα βρεθεί ? καλό κάνει το ένα) ,είναι αδύνατον να παραμείνω στο κρεβάτι, μόλις μετά τα μεσάνυχτα, μόλις αρχίσει το on demand-Giannis.
στην εκπομπή 3 Απριλ.είχε θέμα 1971 Ζέππελιν και Μίτσελ.

 

Video Url

Τι τόθελε αυτό το πρώτο τραγούδι ξεκινήματος εκπομπής,και το τρίτο τραγούδι που έπαιξε σε σειρά, των Λέντ. το ένα ήταν το going to california και το άλλο το  Battle of evermore.
Πετάχτηκα πάνω. Βγήκα έξω στο μπαλκόνι, σε μια πολύ ήρεμα απλωμένη νύχτα, με έναστρο ουρανό, ακούγοντας ξανά και ξανά αυτά τα δύο τραγούδια, έφευγε κάθε σκοτούρα, και στον ορίζοντα παρά το ότι ήταν νύχτα , σαν να ανέτειλε ένας φωτεινός ήλιος, και είχα γαμώτο, μόνο ένα τσιγάρο 100άρι.και καθόλου ένα ποτό.

 

Video Url

Είχα χρόνια να τα ακούσω αυτά τα δύο, με γύρισαν αυτά τα δύο τραγούδια στα παιδικά μου χρόνια. Αλλά δεν ήταν αυτό.

Βρε φίλε στα 13-14-15 μου ακούγαμε εμείς τότε, αυτά τα τραγούδια, αυτή την ποιότητα ?
Τι μελωδίες είναι αυτές ? Τι μαντολίνο παίζει αυτός ο τεράστιος Τζον Πωλ Τζόουνς, μαζί με τον Πέτζ  ? 
Τι ακούγαμε τόσο μικροί από αυτή την εκπομπή ? και συνεχίζει στο 2024 ?  και με πετάει από τον ύπνο, στα 60τόσο?
Τι δουλειά έχουν κάνει όλα αυτά και αυτή η εκπομπή στον εσωτερικό μας κόσμο ?

Μου ήρθε εντελώς στο έτσι, ο τίτλος αυτής της μελλοντικής ανάρτησής μου, διότι έτσι συνέβει,σταμάτησε η αναπνοή μου,.Μελλοντικής ανάρτησης, διότι δεν θέλω να  κάνω αμέσως φόλλοου στον Γιάννη Πετρίδη, δεν θέλω να γράψω πάλι για αυτόν, δεν το θέλει ούτε ο ίδιος. μάλλον μας κάνει  μεγάλη πλάκα, με όλη την σοφία του.
Απέδωσε τους Λεντ Ζέππελιν , στεκόμενος, πεισματικά στο 4ο άλπουμ,1971,λοιπόν, έν έτη 2024, με τόση δωρική λιτότητα, εκτόπισμα, βαρύτητα ,επιβλητικότητα με τα λίγα λόγια του , και να λέω, μα καλά, σε ποιο έτος είμαστε, πως ακούγονται αυτά τα τραγούδια, σαν να είναι σημερινά ? Δεν είναι δυνατόν. είναι πριν 53 χρόνια. Πώς τα παρουσιάζει έτσι ?

Video Url