Οι γεννήσεις μειώνονται δραματικά, πού θα βρίσκουν οι ομόφυλοι διαθέσιμες παρένθετες μητέρες;

Για τρίτο συνεχόμενο χρόνο μειώνονται οι γεννήσεις στην χώρα μας, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι θάνατοι οι οποίοι είναι συνήθως οι διπλοί από τις γεννήσεις.

Η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε:

·92.898 γεννήσεις το 2016

·88.553 γεννήσεις το 2017

·86.440 γεννήσεις το 2018

·83.756 γεννήσεις το 2019

·84.764 γεννήσεις το 2020

·85.346 γεννήσεις το 2021 και

·76.095 γεννήσεις το 2022

Για το 2023, διαθέτουμε προς το παρόν την καταγραφή από τα ληξιαρχεία της χώρας που κατεβάζει τον αριθμό στις 72.244. Ο τελικός αριθμός θα γνωστοποιηθεί από την ΕΛΣΤΑΤ τον Οκτώβριο ωστόσο, οι διαφορές δεν αναμένεται να είναι σημαντικές.

Οι πολιτικοί μας ποτέ δεν βάζουν στα προγράμματα τους το δημογραφικό ποντάροντας ίσως στην νόμιμη και παράνομη μετανάστευση, ενώ το ίδιο κάνουν και τα ΜΜΕ τα οποία μέρα νύχτα μας πληροφορούν για τις εξελίξεις για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και το πώς θα μπορούν με τον νόμο να παραγγέλνουν παιδιά σε παρένθετες μητέρες πληρώνοντας βέβαια κάποιο ποσό στις αλλοδαπές γυναίκες.

Διαβάζω στην σελίδα του Θανάση Γεωργακόπουλου:    μπορεί ο κ. Σαμαράς "να σκίζει τα ρούχα του" για τον γάμο, την τεκνοθεσία, τον γονέα 1 και 2 κ.ά.  αλλά δεν τον έχουμε ακούσει να λέει κουβέντα περί "παρένθετης μητέρας". Και έχει τους λόγους του. Η νομοθεσία για το ζήτημα εισήχθη το 2002 επί κυβέρνησης Σημίτη και προέβλεπε πως αφορά περιπτώσεις στις οποίες υπάρχει διαπιστωμένο ιατρικό πρόβλημα και πως όσες γυναίκες "συμμετέχουν" πρέπει να έχουν μόνιμο τόπο διαμονής την Ελλάδα. Αυτός ο δεύτερος όρος άλλαξε επί πρωθυπουργίας Σαμαρά το 2014. Ως εκ τούτου η Ελλάδα έγινε ένας από τους πιο "διάσημους" τόπους  στον οποίο αλλοδαπές γυναίκες χρησιμοποιούνταν ανεξέλεγκτα ως "ενοικιαζόμενες μήτρες", έναντι υπέρογκου τιμήματος το οποίο, στο μεγαλύτερο μέρος του, κατέληγε σε ιατρικά κυκλώματα.

Ρωτήσαμε το ρομπότ της Microsoft για τις διαφορές στο σύμφωνο συμβίωσης και τον θρησκευτικό γάμο, να τι μας απάντησε.

Το σύμφωνο συμβίωσης είναι μια συμφωνία μεταξύ δύο ενηλίκων που ζουν μαζί και έχουν συνάψει συμφωνία για τη συμβίωσή τους. Με το σύμφωνο συμβίωσης, τα ζευγάρια μπορούν να απολαύσουν ορισμένα δικαιώματα που είναι παρόμοια με αυτά που παρέχονται στους συζύγους, όπως το δικαίωμα στην κληρονομιά και την κοινοπραξία στα αποκτήματα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ του γάμου και του συμφώνου συμβίωσης. Οι βασικές διαφορές είναι οι εξής:

Τρόπος σύναψης: Ο γάμος συνάπτεται μετά την γνωστοποίηση του με αγγελία ή με ιερολογία, με προφορική δήλωση ενώπιον δημάρχου με την παρουσία δύο μαρτύρων, κατόπιν άδειας του δημάρχου. Αντίθετα, για τη σύσταση του συμφώνου συμβίωσης απαιτείται η συμφωνία δύο ενηλίκων προσώπων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, με την οποία ρυθμίζουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) και η οποία καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο.
Διαδικασία διάλυσης: Η διαδικασία διάλυσης του γάμου είναι πιο περίπλοκη από τη διάλυση του συμφώνου συμβίωσης. Στην περίπτωση του γάμου, η διάλυση μπορεί να γίνει μόνο με αίτηση διαζυγίου, ενώ στην περίπτωση του συμφώνου συμβίωσης, η διάλυση μπορεί να γίνει με συμφωνία των μερών, με μονομερή συμβολαιογραφική πράξη

Ο Κασσελάκης με τον Τάιλερ είχαν σύμφωνο συμβίωσης και προχώρησαν σε γάμο, είναι ίσως και θέμα ψυχοσύνθεσης του καθένα και προσωπικών επιλογών. 

Αυτές οι παρεμβάσεις στις σχέσεις των δύο φύλων ίσως στο μέλλον να έχουν διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούν οι τωρινοί διεκδικητές των αλλαγών, ο χρόνος θα δείξει.