Στα όρια της κατάθλιψης βλέποντας τις τιμές στα Σούπερ μάρκετ

Αν δεν έχεις την ικανότητα και το μνημονικό να αποστηθίζεις τιμές, κάθε φορά που πηγαίνεις και ψωνίζεις από ένα Supermarket θα χάνεις τουλάχιστον ένα 20%.

Έχουν φτιάξει έτσι τις τιμές τους ώστε είναι σχεδόν απίθανο να μην σου στερήσουν ένα 20% από το πορτοφόλι σου, ό,τι και να αγοράσεις.

Μπορεί σε μερικά προϊόντα να πιστέψεις και έτσι είναι ότι οι τιμές είναι φθηνότερες, όμως σε χρεώνουν ακριβότερα σε άλλα και έτσι μόνιμα είσαι χαμένος, κάτι σαν το στοίχημα, μερικοί κερδίζουν βέβαια, αλλά η πλειοψηφία χάνει, όπως και στο χρηματιστήριο και σε ό,τι έχει κάποια οικονομική αξία.

Πήγα με πρόθεση να πάρω κεφαλογραβιέρα, αλλά η τιμή της ήταν αποτρεπτική. 18 ευρώ περίπου, δηλαδή σχεδόν όσο ένα μεροκάματο εργάτη, οι άνθρωποι είναι τρελοί με το κέρδος, θα διαλύσουν πολλές οικογένειες, γιατί η φτώχεια φέρνει γκρίνια και η γκρίνια τα χειρότερα.

Άλλο ένα 10% επάνω η φέτα, ένα Ελληνικό προϊόν με την ακριβότερη τιμή στον πλανήτη, όλοι μας κλέβουν. Στο εξωτερικό την πουλάνε σαφώς φθηνότερα.  

 

Ο ένας πουλάει τα ψάρια σαν να είναι κοσμήματα, τώρα το ποιοι τα αγοράζουν είναι ένα ερώτημα που δύσκολα θα πάρει απάντηση, ο Έλληνας, έστω και αν είναι χαμηλόμισθος δεν ενδιαφέρεται για τις τιμές, το πώς τα καταφέρνει ποτέ δεν θα το μάθουμε, είναι ένα μυστικό.

Ειλικρινά έφτασα στα όρια της κατάθλιψης βλέποντας τις τιμές σε πολλά προϊόντα, δεν υπάρχει γιατριά, ο μόνος τρόπος θα ήταν το σαμποτάζ αγορών σε συγκεκριμένες μάρκες, αλλά ποιος θα δώσει οδηγίες και κατεύθυνση στους πολίτες, κανένας πολιτικός αρχηγός δεν θα ψωνίζει μόνος του, θα στέλνει τις 'Φιλιππινέζες' του  που μάλλον θα είναι Έλληνες.